Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Αδελφότητα Δρυμαδιωτών: Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Χιμάρας και την Αλβανική Κυβέρνηση

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΙΩΤΩΝ ΧΙΜΑΡΑΣ “Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ”
Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση είδαμε την τελευταία εβδομάδα να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια και το θρησκευτικό συναίσθημα του δρυμαδιώτικου λαού με την βέβηλη ενέργεια των ανίερων αρχόντων και των θρασύδριλων οργάνων τους.
Το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, αποτελεί μια πράξη όχι μόνο ανίερη αλλά και εντελώς παράνομη. Αντίθετη στο Σύνταγμα της Αλβανίας και τους Νόμους και μία ωμή επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού.
Οι ίδιες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα πολιτιστικά μνημεία καταρρίπτουν τις αστείες προφάσεις των πονηρών εντολέων, αφού κατηγορηματικά αναφέρουν πως δεν υφίσταται πολιτιστικό ενδιαφέρον και δεν είναι ούτε ήταν πολιτιστικό μνημείο ποτέ η εκκλησία του Αγ. Αθανασίου.
Ταυτόχρονα η ενέργεια αυτή αποτελεί και κατάφορη παράβαση των περιουσιακών δικαιωμάτων της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, αφού προκύπτει από επίσημα έγγραφα το ιδιοκτησιακό δικαίωμα Αυτής στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και προσβολή των πνευματικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς καταπατάται χώρος λατρείας ορθόδοξος για να μετατραπεί (όπως δήλωσε ο βουλευτής Κ. Κοκεδήμα) σε μνημείο για έναν αλλόδοξο.
Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της Αλβανικής Κυβέρνησης και του Δημάρχου Χιμάρας Γιώργου Γκόρου και των υπηρεσιών του, ο οποίος άμεσα ήλθε να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι θα υπακούει πειθήνια στις διαταγές της κομματικής του Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τα αισθήματα και τηβ αξιοπρέπεια αυτών που υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τους Δρυμαδιώτες που αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τον τόπο της προσευχής τους. Η πράξη αυτή θα πρέπει να σταθεί αφορμή να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την προάσπιση των ιδανικών του τόπου μας, της θρησκείας μας, της ιστορίας μας και της μητρικής μας γλώσσας.
Συγχαίρουμε τον ιερέα π. Ευθύμιο Μπιτζίλη για την ανδρίκεια στάση του.
Δηλώνουμε ότι η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών σε συνεργασία και σύμπνοια με την Μητρόπολη Αργυροκάστρου, ως επιχώρια εκκλησιαστική αρχή, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, τον ιερέα του χωριού μας, το Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ηθικά και υλικά, όλοι οι Δρυμαδιώτες ενωμένοι, να ξαναχτίσουμε τον Αγ. Αθανάσιο πιο λαμπρό, πιό ένδοξο προς δόξαν του Θεού και ντροπιασμό των ανίερων.
Καλούμε επίσης τον Δημογέροντα Δρυμάδων και τον Δημογέροντα Γκιλεκάτων να συμπορευτούν σε αυτή την πρωτοβουλία, σαν υπηρέτες του λαού των Δρυμάδων που τους ανέδειξε, αποστασιοποιούμενοι από τις πρακτικές αυταρχισμού.
Προσκαλούμε να συμπορευτούν στο ενωτικό αυτό κάλεσμα όλοι οι συλλογικοί φορείς της Επαρχίας Χιμάρας και να προσυπογράψουν το προσκλητήριο ενώτητας.
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015
Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας
Ο Πρόεδρος
Α. Νέτσος
- See more at: http://himara.gr/4729-adelfotita-drymadioton-katageloume-ton-dimarxo-himaras-kai-tin-alvaniki-kyvernisi#sthash.lbLfcK8v.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.