Αδελφότητα Δρυμαδιωτών: Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Χιμάρας και την Αλβανική Κυβέρνηση

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΡΥΜΑΔΙΩΤΩΝ ΧΙΜΑΡΑΣ “Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ”
Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση είδαμε την τελευταία εβδομάδα να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια και το θρησκευτικό συναίσθημα του δρυμαδιώτικου λαού με την βέβηλη ενέργεια των ανίερων αρχόντων και των θρασύδριλων οργάνων τους.
Το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, αποτελεί μια πράξη όχι μόνο ανίερη αλλά και εντελώς παράνομη. Αντίθετη στο Σύνταγμα της Αλβανίας και τους Νόμους και μία ωμή επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού.
Οι ίδιες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα πολιτιστικά μνημεία καταρρίπτουν τις αστείες προφάσεις των πονηρών εντολέων, αφού κατηγορηματικά αναφέρουν πως δεν υφίσταται πολιτιστικό ενδιαφέρον και δεν είναι ούτε ήταν πολιτιστικό μνημείο ποτέ η εκκλησία του Αγ. Αθανασίου.
Ταυτόχρονα η ενέργεια αυτή αποτελεί και κατάφορη παράβαση των περιουσιακών δικαιωμάτων της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, αφού προκύπτει από επίσημα έγγραφα το ιδιοκτησιακό δικαίωμα Αυτής στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και προσβολή των πνευματικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς καταπατάται χώρος λατρείας ορθόδοξος για να μετατραπεί (όπως δήλωσε ο βουλευτής Κ. Κοκεδήμα) σε μνημείο για έναν αλλόδοξο.
Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της Αλβανικής Κυβέρνησης και του Δημάρχου Χιμάρας Γιώργου Γκόρου και των υπηρεσιών του, ο οποίος άμεσα ήλθε να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι θα υπακούει πειθήνια στις διαταγές της κομματικής του Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τα αισθήματα και τηβ αξιοπρέπεια αυτών που υποτίθεται ότι υπηρετεί.
Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τους Δρυμαδιώτες που αγωνίστηκαν για να προστατέψουν τον τόπο της προσευχής τους. Η πράξη αυτή θα πρέπει να σταθεί αφορμή να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την προάσπιση των ιδανικών του τόπου μας, της θρησκείας μας, της ιστορίας μας και της μητρικής μας γλώσσας.
Συγχαίρουμε τον ιερέα π. Ευθύμιο Μπιτζίλη για την ανδρίκεια στάση του.
Δηλώνουμε ότι η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών σε συνεργασία και σύμπνοια με την Μητρόπολη Αργυροκάστρου, ως επιχώρια εκκλησιαστική αρχή, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, τον ιερέα του χωριού μας, το Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ηθικά και υλικά, όλοι οι Δρυμαδιώτες ενωμένοι, να ξαναχτίσουμε τον Αγ. Αθανάσιο πιο λαμπρό, πιό ένδοξο προς δόξαν του Θεού και ντροπιασμό των ανίερων.
Καλούμε επίσης τον Δημογέροντα Δρυμάδων και τον Δημογέροντα Γκιλεκάτων να συμπορευτούν σε αυτή την πρωτοβουλία, σαν υπηρέτες του λαού των Δρυμάδων που τους ανέδειξε, αποστασιοποιούμενοι από τις πρακτικές αυταρχισμού.
Προσκαλούμε να συμπορευτούν στο ενωτικό αυτό κάλεσμα όλοι οι συλλογικοί φορείς της Επαρχίας Χιμάρας και να προσυπογράψουν το προσκλητήριο ενώτητας.
Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015
Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας
Ο Πρόεδρος
Α. Νέτσος
- See more at: http://himara.gr/4729-adelfotita-drymadioton-katageloume-ton-dimarxo-himaras-kai-tin-alvaniki-kyvernisi#sthash.lbLfcK8v.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια