Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σύσκεψη «Ομόνοιας» & καθηγητών του Ελληνικού Τμήματος του Παν. Αργυροκάστρου για την παιδεία.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στους Αγίους Σαράντα, κοινή σύσκεψη της Επιτροπής Παιδείας του Γενικού Συμβουλίου και καθηγητών του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, με θέμα την Παιδεία στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αργυροκάστρου κ. Παναγιώτης Μπάρκας παρουσίασε την έκθεση που συνέταξε το ίδρυμα τους για την σημερινή κατάσταση και τις προτάσεις που κάνουν για την αναβάθμιση της παιδεία στο χώρο μας.
Ο Γενικός Πρόεδρος της «Ομόνοιας» αφού συνεχάρει τους καθηγητές για την εξαιρετική τους μελέτη, δήλωσε πως το Ελληνικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου – ως το ανώτερο μειονοτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα – εκτός της ακαδημαϊκής του αποστολής θα πρέπει να έχει λόγο στα παιδαγωγικά ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και την συνεχή επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού.
Η οργάνωση μας επιδιώκει τον καλύτερο συντονισμό με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους φορείς, για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό της παιδείας στο χώρο μας. Οι προτάσεις του Ελληνικού Τμήματος Αργυροκάστρου, θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης για την σύνταξη της τελικής πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας με στόχο τη δημιουργία ενός νέου νόμου για την εκπαίδευση στην Ελληνική Μειονότητα, βασιζόμενος στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Άγιοι Σαράντα 19/08/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: