Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία Εθνικών Συλλόγων στο Αλβανικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη.


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΗΝΩΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Ιερού Λόχου 2012.  Ο Σύλλογος αυτός είχε βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση. Εμείς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ όλους δεν μας ξεχνούν και μας στηρίζουν έμπρακτα. 

Η Ανακοίνωση: Ο σύλλογος Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι και Φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων καλεί όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Προξενείο της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.

Η πράξη αυτή από την πλευρά του αλβανικού κράτους, με ενορχηστρωτή τον ντόπιο γενίτσαρο "τοποτηρητή" της κυβέρνησης Ράμα, βουλευτή Κότσο Κοκεδήμα και εκτελεστικό όργανο τον επίσης γενίτσαρο Δήμαρχο Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έχοντας προηγούμενο στην εποχή του κομουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

Παράλληλα όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και το ανεκδιήγητο επιχείρημα αυτών που έδωσαν την εντολή για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, περί σημείου ενταφιασμού ενός ρωμαιοκαθολικού προπαγανδιστή του 17ου αιώνα ο οποίος επιχείρησε, ανεπιτυχώς φυσικά, να προσηλυτίσει στον παπισμό τους κατοίκους της Χιμάρας, Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους στην ολότητα τους.
Η πρόθεση του βουλευτή Κοκεδήμα να στηθεί στη θέση του ναού ένα μνημείο για τον ουνίτη "ιεραπόστολο" Νίλο Καταλάνο, έχει ως σκοπό να αλλοιώσει την ιστορία της περιοχής, ξαναγράφοντας την από την αρχή, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες αντίστοιχα με τα αρχαιολογικά μνημεία στην Φοινίκη, στο Βουθρωτό, την Αντιγόνεια, την Ανδριανούπολη και αλλού.
Όλα αυτά επειδή οι αρχαιότητες και οι εκκλησίες φωνάζουν ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι προαιώνια Ελληνική γη.

Μην ξεχνάμε ότι οι αλβανοί δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 2010 τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα επειδή μιλούσε ελληνικά, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εισέβαλαν στην Δερβιτσάνη φωνάζοντας "Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε Χριστιανοί!". Τώρα έρχονται και γκρεμίζουν μία εκκλησία, αποδεικνύοντας ότι δεν διαφέρουν σε πολλά από τους τζιχαντιστές που πνίγουν στο αίμα το Ιράκ και τη Συρία. Συνεπώς σύμφωνα με μαθηματική πρόοδο, σε λίγο καιρό στη Βόρειο Ήπειρο θα εξαφανίσουν ολόκληρο χωριό...

Οι καταστάσεις αυτές δεν μας επιτρέπουν να είμαστε απαθείς και οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά εάν δεν θέλουμε να αφανιστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τόσο με την έντονη διαμαρτυρία κατά του αλβανικού κράτους όσο και με την συνεχή ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Γι' αυτό λοιπόν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, όλοι παρόντες έξω από το αλβανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη Τσιμισκή 43.
Την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα,έξω από την αλβανική πρεσβεία από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914
esvh1914@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: