Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Παλμός και δυναμικότητα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα - Φωτορεπορτάζ


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6 μ.μ. Δεκάδες Ελληνόψυχοι, Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων και γενικά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.Από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια για την Βόρειο Ήπειρο, κυρίως από τις ιστορικές κασέτες της ΣΦΕΒΑ "Έλληνες ενωμένοι αγωνιστείτε" και "Λευτεριάς μηνύματα". Ενδιάμεσα την ατμόσφαιρα δονούν τα παθιασμένα συνθήματα για την δικαίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.6:30 μ.μ. Όσο περνά η ώρα αυξάνεται και η προσέλευση του κόσμου
Ο κ. Σταύρος Γκίνος διαβάζει τον χαιρετισμό του Σαβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Βορείου Ηπείρου κ. ΑνδρέαΗ γενική γραμματέας του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" κ. Βιολέτα Νίκα διαβάζει το ψήφισμα που θα επιδοθεί στις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών στην Αθήνα.
6:50 μ.μ. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν συμβολικό αποκλεισμό μίας λωρίδας στη Λεωφόρο Κηφισίας. Παράλληλα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια στα διερχόμενα αυτοκίνητα για την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρειο Ήπειρο
Στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ψάλλεται ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν


Το φυλλάδιο (και από τις δύο όψεις) που μοιράστηκε στους διερχόμενους πεζούς, οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων έξω από την αλβανική πρεσβεία.


Και μερικές υποσημειώσεις. Να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε για την παρουσία, την συμπαράσταση και την κινητοποίηση που έκαναν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας: την Τοπική Οργάνωση Βορείων Προαστίων κοινοβουλευτικού κόμματος για την διακριτική παρουσία των μελών της καθώς και την Νεολαία Βορειοηπειρωτών. 
Από κει και πέρα οφείλουμε να τονίσουμε ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους η Ένωση Χιμαριωτών και η Αδερφότητα Δρυμαδιωτών, σωματεία τα οποία θα έπρεπε να πρωτοστατούσαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Με τέτοιες συμπεριφορές να μην απορούμε γιατί ο εκλεκτός τους υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας ηττήθηκε κατά κράτος από τον γενίτσαρο Δήμαρχο που επανεξελέγη πανηγυρικά...


ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Παρασκευή 11/9/2015, ώρα 6μμ, συγκεντρωθήκαμε έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ και να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ το Αλβανικό κράτος για:
   1) Την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χιμάρας
   2) Την αρπαγή των εκκλησιαστικών αντικειμένων και την βίαιη απομάκρυνση του ιερέως και των ορθοδόξων πιστών από τον Ιερό ναό των Εισοδίων της Θετόκου στην Πρεμετή στις 16/8/2013
   3) Την υφαρπαγή της γης και των περιουσιών των βορειοηπειρωτών με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια
   4) Την  δημογραφική αλλοίωση με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους της προαιώνιας Ελληνικής γης της  Β. Ηπείρου
   5) Την λεηλασία και τις κλοπές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
   6) Την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά μέσα στο καφενείο του, στην Χιμάρα (12/8/2010)
   7) Την  τρομοκρατία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου (πχ Δερβιτσάνη 14/10/2014)
   8) Τον άγριο ξυλοδαρμό την περασμένη Δευτέρα (7/9/2015), του ηλικιωμένου πατρός Χρήστου Παπά, ιερέως των Αγίων Σαράντα και πατέρα του νυν Προέδρου της ελληνικής εθνικής μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

   1) Την άμεση εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που υπέγραψε και το αλβανικό κράτος  στις 17 Μαϊου 1914 και την απόδοση καθεστώτος αυτονομίας στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.
   2) Την ίδρυση  ελληνικών σχολείων σε όλη τη περιοχή της Βορείου Ηπείρου.
   3) Τον σεβασμό της διεθνώς κατοχυρωμένης ΕΘΝΙΚΗΣ Ελληνικής  μειονότητας της Βορείου Ηπείρου

Η Βόρειος Ήπειρος ήταν, είναι και θα παραμείνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.