Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Συνδιάσκεψη ΟΑΣΕ στην Βιέννη για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων: Ο ΕΣΒΗ 1914 ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Β. Ήπειρο


Συνδιάσκεψη για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων διοργάνωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Μέγαρο Χόφμπουργκ της Βιέννης, το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου.
Το παρόν έδωσε και σε αυτή τη διεθνή συνάντηση ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914.

Η έκθεση του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σήμερα, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στην τρίτη συνεδρία, με θέμα "Οι Εθνικές Μειονότητες στις διακρατικές σχέσεις και οι συστάσεις του Μπολζάνο / Μπόζεν". 
Την ανάγνωση έκανε η κυρία Ρέα Κυριακή Gstrein, με καταγωγή από την Πρίγκηπο, η οποία παραβρέθηκε στην συνδιάσκεψη ως εκπρόσωπος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, μαζί με τον κ. Παντελή Heinz Gstrein, ο οποίος διάβασε την αντίστοιχη έκθεση για τα ζητήματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. 

Στην έκθεση του ΕΣΒΗ 1914, όπως και σε αυτήν της Συνδιάσκεψης της Βαρσοβίας, περιγράφονταν, με προσθήκες τις τελευταίες εξελίξεις, οι καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα θέματα της ιδιοκτησίας, της δημογραφικής και πολιτιστικής αλλοίωσης, της τρομοκρατίας εναντίων των Βορειοηπειρωτών, από το αλβανικό κράτος και φανατικούς αλβανούς καθώς και των επιθέσεων κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας που τελευταία όλο και πληθαίνουν.

Ασφαλώς το κείμενο αρχίζει με σαφή αναφορά στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.    

Διαβάστε την έκθεση στα αγγλικά όπως κατατέθηκε στα πρακτικά της Συνδιάσκεψης του ΟΑΣΕ 

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 θα δίνει, όσο είναι δυνατόν, το παρόν στις συνδιασκέψεις των διεθνών οργανισμών που αφορούν τις εθνικές μειονότητες προκειμένου να προβάλει ανά τον κόσμο το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.

Θα θέλαμε παράλληλα να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κυρία Ρέα Κυριακή Gstrein, η οποία ανέλαβε το καθήκον για την ανάγνωση της έκθεσης μας. 
Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη εκφράζουμε στον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κύριο Νικόλαο Ουζούνογλου, χάρη στην καθοριστική συμβολή και καθοδήγηση του οποίου ο ΕΣΒΗ 1914 συμμετείχε στις Συνδιασκέψεις του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία (1 Οκτωβρίου) και στην Βιέννη (30 Οκτωβρίου).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.