ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

Σκόπια: Ορθόδοξοι Σλάβοι έσπασαν και κατέστρεψαν μουσουλμανικό τέμενος
«Σπασμένα παράθυρα, καταστροφές στο κτίσμα και στα έπιπλα με αναγραφές συμβόλων της Ορθοδοξίας στο μουσουλμανικό τέμενος, δίνουν το στίγμα της θρησκευτικής έντασης που υπάρχει  στην κωμόπολη  Κρίβα Παλάνκα των Σκοπίων.


Οι καταστροφές ακολούθησαν μια πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή ενός τζαμιού στο δήμο τους.


Η επαρχιακή αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε ότι αναζητεί τους δράστες.


Όπως σημειώνεται, χθες έγινε πορεία διαμαρτυρομένων πολιτών της πόλης -που έχει πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων-,  με  κύριο σύνθημα «Διαμαρτυρόμαστε κατά του εξισλαμισμού της Κρίβα Παλάνκα».

Οι διαμαρτυρόμενοι κατήγγειλαν ότι το τζαμί που ανεγείρεται στην κωμόπολη είναι παράνομο. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Αρσέντσο Αλέξοφ, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι η ανέγερση του τζαμιού (από τους Αλβανούς), θα εμποδιστεί,  γιατί η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Κρίβα Παλάνκα είναι Ορθόδοξοι και δεν έχει δοθεί για αυτό άδεια.

«Ο Ορθόδοξος ναός και οι άλλες εγκαταστάσεις στην πόλη μας δεν αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων και των συναισθημάτων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων, γιατί η πλειοψηφία της πόλης είναι Ορθόδοξοι. Εγώ είμαι ο εκλεγμένος επικεφαλής της πόλης  και εμείς θα χτίζουμε μόνο αντικείμενα λατρείας της Ορθοδοξίας», είπε ο Αλέξοφ.

Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων, καταδίκασε το περιστατικό και δήλωσε ότι θα επιδιώξει για τη θεσμική αποκατάσταση.

Νωρίτερα,  η πλειοψηφία των πολιτών της κωμόπολης υπέγραψε έγγραφο κατά της ανέγερσης ενός τζαμιού στην Κρίβα Παλάνκα, όπως σημειώνει το «24Βέστι».
--

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.