Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού «HELLENIC – ALBANIAN BUSINESS Relations INDEX», στις 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5:30μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, στα Τίρανα.
Πρόκειται για την πρώτη συστηματική καταγραφή και παρουσίαση επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, την πληροφορική, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τον χώρο της υγείας, την εκπαίδευση, τις κατασκευές και δομικά υλικά κ.ά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ελληνο-Αλβανικός Επιχειρηματικός Οδηγός θα αποτελέσει χρήσιμο και δυναμικό εργαλείο για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας καθώς και την πραγματοποίηση και νέων ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία, όπου, ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, υπερβαίνουν το ¼ του συνολικού αποθέματος ξένων άμεσων επενδύσεων. Η Ελλάδα, με συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο € 1.169,41 εκατ., αποτελεί μακράν τον πρώτο επενδυτή στην Αλβανία, στηρίζοντας την αλβανική οικονομία και κοινωνία σε επίπεδο ανάπτυξης, φορoλογικών εσόδων, απασχόλησης, μεταφοράς τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και ευημερίας.
Το πρώτο μέρος του Ελληνο-Αλβανικού Επιχειρηματικoύ Οδηγού περιλαμβάνει επιχειρηματικά προφίλ, σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αλβανικά, Αγγλικά), καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων ελληνικών και ελληνο-αλβανικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία. Το δεύτερο μέρος, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Αλβανία. Μετά την επίσημη παρουσίασή του, ο Οδηγός θα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα (www.agora.mfa.gr/al51 ) ενώ προγραμματίζεται και η έκδοσή του σε έντυπη μορφή αλλά και η δημιουργία ειδικής σχετικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (IOS και Android).
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, κ. Λεωνίδας Ροκανάς, και ο Αντιπρόεδρος της αλβανικής Κυβέρνησης, κ. Νiko Peleshi. Κεντρικός ομιλητής θα είναι o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γεώργιος Τσίπρας, ενώ οι ομιλίες του Πρόεδρου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αλβανία, κ. Περικλή Δρούγκα, και του Προέδρου του Corporate Social Responsibility Network της Αλβανίας, κ. Αδαμάντιου Φραντζή θα αναδείξουν την οπτική και την προσφορά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μέλη της αλβανικής Κυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και διπλωματικής κοινότητας.
Μετά την παρουσίαση του Οδηγού θα ακολουθήσει δεξίωση.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: