Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Ντούλες:«Πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα»Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, από τη Δερόπολη όπου βρέθηκε για την 25ετή επέτειο της Ομόνοιας, μίλησε για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην Αλβανία, την οποία θεωρεί ως στρατηγική αναγκαιότητα για τη χώρα. Η απουσία της μεταρρύθμισης στην χώρα ευθύνεται για το διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα σύμφωνα με τον κ. Ντούλε.
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεταρρυθμιστικό της δικαιοσύνης. Η θεσμική και πολιτική ζωή της χώρας είναι σε αδιέξοδο. Η χώρα δεν κυβερνάται. Η αλβανική κυβέρνηση δεν επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών αλλά στην πολιτική γνώμη της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος» - δήλωσε ο κ. Ντούλες.
Στο αδιέξοδο που έχει επιφέρει η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος προτείνει πρόωρες εκλογές, αλλαγή του εκλογικού νόμου και δημοψήφισμα.
«Μετά τη διέλευση της δέσμης νομοθετικών μέτρων της αποποινικοποίησης που πρέπει να εφαρμόζεται, να εγκριθεί η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης και να προβλέπεται η έγκριση από το κοινοβούλιο που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρα. Εκτός από το κλείσιμο του πακέτου των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού συστήματος θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο εκλογικός νόμος από το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, στα τέλη της άνοιξης. Το νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει να εφαρμόσει μια δέσμη αποποινικοποίησης και μεταρρυθμίσεων της δικαιοσύνης και για την αποφυγή συγκρούσεων προτείνω να διεξαχθεί δημοψήφισμα.»Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: