Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Ντούλες:«Πρόωρες εκλογές και δημοψήφισμα»Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, από τη Δερόπολη όπου βρέθηκε για την 25ετή επέτειο της Ομόνοιας, μίλησε για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην Αλβανία, την οποία θεωρεί ως στρατηγική αναγκαιότητα για τη χώρα. Η απουσία της μεταρρύθμισης στην χώρα ευθύνεται για το διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα σύμφωνα με τον κ. Ντούλε.
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μεταρρυθμιστικό της δικαιοσύνης. Η θεσμική και πολιτική ζωή της χώρας είναι σε αδιέξοδο. Η χώρα δεν κυβερνάται. Η αλβανική κυβέρνηση δεν επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών αλλά στην πολιτική γνώμη της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος» - δήλωσε ο κ. Ντούλες.
Στο αδιέξοδο που έχει επιφέρει η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος προτείνει πρόωρες εκλογές, αλλαγή του εκλογικού νόμου και δημοψήφισμα.
«Μετά τη διέλευση της δέσμης νομοθετικών μέτρων της αποποινικοποίησης που πρέπει να εφαρμόζεται, να εγκριθεί η μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης και να προβλέπεται η έγκριση από το κοινοβούλιο που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρα. Εκτός από το κλείσιμο του πακέτου των μεταρρυθμίσεων του δικαστικού συστήματος θα πρέπει να τροποποιηθεί και ο εκλογικός νόμος από το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, στα τέλη της άνοιξης. Το νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει να εφαρμόσει μια δέσμη αποποινικοποίησης και μεταρρυθμίσεων της δικαιοσύνης και για την αποφυγή συγκρούσεων προτείνω να διεξαχθεί δημοψήφισμα.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.