ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσά, Ναούμ Ντίσιο, γιατί "έκλεβε" ρεύμα! - Arrestohet ish-kreu i OMONIA-s/ Vidhte energjinë elektrike

Arrestohet kreu i OMONIA-s/ Vidhte energjinë elektrike

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου, συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, κ. Ναούμ Ντίσιο, με την κατηγορία της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Ντίσιο κατηγορείται από την αστυνομία ότι έχει παράνομη γραμμή εφοδιασμού με ηλεκτρικό ρεύμα και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου. Την τελευταία εβδομάδα στην Κορυτσά η αστυνομία και οι υπάλληλοι της εταιρίας ηλεκτρισμού στην Αλβανία κάνουν αυστηρούς ελέγχους σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αρκετοί έχουν συλληφθεί με παρόμοια κατηγορία. Φυσικά και μέλη της ομογένειας είναι μέρος των συλλήψεων διότι παρανομούν. Η φυλάκιση όσων "κλέβουν" ρεύμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από την αντιπολίτευση  η οποία θεωρεί το μέτρο απάνθρωπο και άδικο. 
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ντίσιο είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2012 και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης για ένα χρόνο, με την κατηγορία της βεβήλωσης νεκροταφείου, με αφορμή την εκταφή τον οστών των Ελλήνων πεσόντων του ελληνο-ιταλικού πολέμου. Στην συνέχεια είχε κηρυχθεί αθώος από το εφετείο και αφέθηκε ελεύθερος. 
Γνωρίζοντας το τι έχει συμβεί θεωρούμε πως ο κ Ντίσιο έπρεπε να μην δώσει την ευκαιρία σε κανέναν. 
Είναι φυσικό πως όσοι έχουν εκτεθεί απέναντι στο αλβανικό κράτος ή την αλβανική κοινή γνώμη πρέπει να είναι προσέχουν και να μην δώσουν ευκαιρίες. 
Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως ανήκουμε στην ΕΕΜ για να παρανομούμε με την ελπίδα πως θα παρέμβουν "όλοι" για να μας γλιτώσουν. Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να μετατραπεί το μέσω για να καλύψουμε τις  παρανομίες μας, είτε είναι "κλέψιμο" ρεύματος, είτε είναι άλλα πιο σοβαρά. 
Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτούμε πως μπορεί να γίνει η στέγη για την προστασία από την παρανομία. 
Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός. αλλά κατά την γνώμη μας την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ΕΕΜ πρέπει εμείς να την προστατέψουμε με το ενάρετο βίο μας και όχι να καλύψουμε με αυτήν τα πάθη μας και τις παρανομίες μας, μετατρέποντας φυσιολογικές συνέπειες των πράξεων μας και του βίου μας, σε θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ως στόχο τον ελληνισμό. 
Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στον εαυτό μας. 
(Εάν έκλεβε κανείς ρεύμα στην Ελλάδα τι θα γινόταν άραγε;)
......................
Kreu i OMONIA-s në Korçë, Naum Disho, është arrestuar nga policia pasi kishte kryer lidhje të paligjshme elektrike.
Burime nga Policia e Korçës thanë për citynews se Naum Disho, 58 vjeç, u arrestua pas kontrollit të përbashkët, të ushtruar nga OSHEE dhe Policia,  në  banesën e tij, në lagjen nr 15,  ku  u konstatua  lidhje e paligjshme  e  energjisë  elektrike.
Kreu i OMONIA-s do akuzohet për veprën penale “Vjedhja e energjisë elektrike ose impulseve telefonike”
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.