Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Ράμα: Ο Κοκδήμα είναι ο Αγάς του Νότου‏

Αγά του Νότου αποκάλεσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, τον βουλευτή Κότσο Κοκδήμα σε μια συνάντηση των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος που έγινε στις 29 Ιανουαρίου στην Αυλώνα.
Η συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την μεγάλη διαδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αυλώνα, όπου ο Κότσο Κοκδήμα έκανε δηλώσεις για την Αλβανική (όπως αυτός την θεωρεί) Χιμάρα και επιτέθηκε κατά του βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε. Η συνάντηση έγινε παρουσία και άλλων βουλευτών του ΣΚ στην νότια Αλβανία, σε πανηγυρικό κλίμα για τα τελευταία κατορθώματα του Κοκδήμα στην Χιμάρας.
Ο τίτλος του Αγά στον Κoκδήμα σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό που του έδωσε ένας άλλος βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος o Fatmir Toci, ο όποιος στο παρελθόν τον είχε αποκαλέσει Αλί Πάσα, συσχετίζουντας το έργο του Κοεδήμα με αυτήν του Αλί Πάσα ο όποιος ήταν ο πρώτος Τουρκαλβανός που δάμασε την Χιμάρα. Αλλά για πρώτη φορά αυτόν τον χαρακτηρισμό το χρησιμοποιεί δημόσιος και ο πρωθυπουργός Ράμα.
Στην εν λόγω συνάντηση ο βουλευτής Toci άλλαξε τον χαρακτηρισμό για τον Κοκεδήμα τον οποίο αποκάλεσε Ενβέρ Χότζα, κάτι που προκάλεσε γέλια χαράς στον βουλευτή Κοκδήμα και στον Πρωθυπουργό Ράμα.
Ο βουλευτής Κοκδήμα ο όποιος ένιωσε κολακευμένος από τους χαρακτηρισμούς αυτούς, δεν δήλωσε ποιους απ' τους δύο χαρακτηρισμούς προτιμά περισσότερο καθώς του είναι δύσκολο να διαλέξει ανάμεσα στα δύο του λατρεμένα είδωλα.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: