ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

516Ορμώμενοι από τις  σημερινές αναφορές  που έγιναν σε μια διευρυμένη συνεδρίαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις Περιφέρειες του Νότου Αυλώνας και Αργυροκάστρου σχετικά με την  πολιτική κατάσταση στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, προβαίνουμε στην ακόλουθη δήλωση για να εκφράσουμε την ανησυχία και ταυτόχρονα την αποχή μας από την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κώτσιου Κοκεδήμα και του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε.
Το Κόμμα των Ελλήνων διασαφηνίζει εξ αρχής  την πάγια πολιτική θέση και φιλοσοφία του, η οποία έχει στη βάση της τους αγώνες για τη δόμηση μιας δημοκρατικής, ευρωπαϊκής κοινωνίας που να προστατεύει τα Δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  στις διατάξεις των νόμων και συμβάσεων που τα παρέχουν. Ταυτόχρονα δηλώνουμε απερίφραστα τη θέση του κόμματος ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ, ότι ποτέ στην πορεία του δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει δορυφόρος καμίας άλλης πολιτικής δύναμης, αλλά πιστό στην αποστολή που ανέλαβε από την ίδρυσή του, θα εκφράζεται ξεκάθαρα, χωρίς  υστεροβουλίες και με σωστή στρατηγική που στοχεύει στην εφαρμογή των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Τέτοιες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες  κάποιοι απαρνιούνται την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας στη Χιμάρα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσβάλλουν της ελληνική μειονότητα. Αυτές εξυπηρετούν ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα και στοχεύουν στην υπονόμευση της ισορροπίας και της συμβίωσης μεταξύ των δύο λαών.
Οι λόγοι που την περασμένη χρονιά οδήγησαν το Κόμμα μας σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό στο Δήμο Φοινίκης  δεν σχετιζόταν με τη διάλυση του Κόμματος Ντούλε, αλλά με την επιδίωξή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες της περιοχής μια άλλη φιλοσοφία στη αυτοδιοίκηση που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη και την επίλυση των πολύχρονων συσσωρευμένων προβλημάτων.
Ας λύσουμε πρώτα τα θέματα  υφαρπαγής των περιουσιών μας με πλαστά έγγραφα και με την έγνοια των κρατικών αρχών και των  οργάνων της δικαιοσύνης, ας  μεριμνήσουμε για την εξασφάλιση εκπαιδευτικών για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των παιδιών μας, ας προμηθεύσουμε επιτέλους με πιστοποιητικά ιδιοκτησιών τους πολίτες μας, ας προσφέρουμε στους πολίτες μας τα ελάχιστα της επιβίωσης επενδύοντας στις υποδομές, για νερό, ηλεκτρική ενέργεια, ας τους προσφέρουμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια τα οποία υπολείπονται.
Αυτοί είναι οι στόχοι και τα ιδεώδη μας  και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ποτέ με εκείνους που  συνηθίζουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των Ελλήνων         σ’ αυτή τη χώρα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
'Αγιοι Σαράντα 29.01.2016
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.