Featured Post

Κυριακή Αγίων Πατέρων Α' Οικουμενικής Συνόδου-Ορθοδοξία και αιρέσεις Αρχιμ Επιφάνιος Χατζηγιάγκου!

Εικόνα

Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας παρουσιάστηκε στην Κορυτσάς - Projekti i bashkëpunimit ndërkufitar ndërmjet Shqipërisë dhe Greqisë u shpall në Korçë!Ne kuader te projektit nderkufitar Shqiperi – Greqi qe mbeshtet me fondet IPA te Bashkimit Europian jane prezantuar diten e sotme ne qytetin e Korces projektet e realizuara gjate periudhes 2007 – 2013. Ne kete prezantim mori pjese edhe ministrja e Integrimit Europian Klajda Gjosha e cila u shpreh se keto projekte kane nje impakt pozitiv ne zhvillimin e rajoneve nderkufitare. Portat e bashkimit europian do te jene te hapura per ne nese shteti Shqipetar permbush kriteret e vendosura per kete qellim. Keshtu eshte shprehur ministrja e Integrimit Europian Klajda Gjosha ne nje prononcim per mediat. Nderkohe ne lidhje me mundesine e kalimit te refugjateve siriane nga vendi yne Gjosha tha se shteti Shqipetar ka mare nje sere masash per t’u perballur me kete problematike te mundshme.
Kreu I bashkise Korce Sotiraq Filo ka pritur ne nje vizite kryediplomatin grek ne Shqiperi Leonidhas Rokanas. Filo dhe ambasadori grek diskutuan sebashku mbi mundesite e zgjerimit te bashkepunimit ne drejtim te fushes se kultures dhe ekonomise ndersa vleresuan marredheniet e ngushta dypaleshe midis qytetit te Korces dhe Greqise.

Στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΙΡΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης , παρουσιάστηκαν σήμερα στην Κορυτσά τα πραγματοποιημένα σχέδια κατά την περίοδο 2007-2013. Στην παρουσίας αυτή έλαβε μέρος και η Υπουργός της Ευρωπαϊκής Ένταξης κ Κλάιντα Γκόσα, η οποία είπε πως αυτά τα πρότζεκτ έχουν θετικό αντίκρισμα στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών. Οι  πύλες τις ευρωπαϊκής ένωσης θα είναι ανοιχτές για μας αν ο Αλβανικό κράτος εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί  με αυτό το στόχο. Έτσι έχει εκφραστεί η Υπουργός  σε μία δήλωση στα ΜΜΕ.
Στην εκδήλωση αυτή έλαβε μέρος και ο Έλληνας Πρέσβης στην Αλβανία κ Λεωνίδας Ροκανάς ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη συνεισφορά αυτών των προγραμμάτων στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών.
Ο κ Ροκανάς επισκέφτηκε επίσης και τον Δήμαρχο Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο.  Ο Δήμαρχος  και ο Έλληνας Πρέσβης συζήτησαν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σχετικά με την διεύρυνση της συνεργασίας   στο επίπεδο του πολιτισμού και της οικονομίας ενώ αξιολόγησαν τις στενές επαφές της πόλης της Κορυτσάς και της Ελλάδας.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Μαρτυρίες ενός Έλληνα στρατιώτη για την Κορυτσά του 40. ( Βίντεο) - Dëshmi të një ushtari helen për Korçën në vitin 1940. (Video )

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN