Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την σημαία της Βορείου Ηπείρου στον αγώνα της Εθνικής μας

Με επιστολή της προς την FIFA η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας εκφράζει τη διαμαρτυρία της για ένα πανό που αναρτήθηκε στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Μαυροβούνιο.
Πρόκειται για ένα πανό το οποίο φέρει επάνω του τη Βόρεια Ήπειρο με την αλβανική ομοσπονδία να καλεί τη FIFA να πάρει θέση καθώς κάνει λόγο για προώθηση εθνικισμού.
Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η αναφορά που κάνει στη σχετική ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής», αναφέρει –μεταξύ άλλων-.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αλβανίας:
«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων.
Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής.
Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA.
Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».



Δεν υπάρχουν σχόλια: