Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο ολοκληρωτισμός και ανθελληνισμός του Ράμα σε έξαρση…



Σε ένα προσφιλή όπλο της αλβανικής πολιτικής τάξης προσέφυγε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, προκειμένου να διαχειριστεί αδιέξοδα της εσωτερικής πολιτικής. Πρόκειται για τον ανθελληνισμό και την αναζήτηση ελληνικού δακτύλου όσες φορές εγκλωβίζεται στο πέλαγος της διαφθοράς και κακιάς διαχείρισης της διακυβέρνησης. Οι τόνοι ήταν υψηλοί κατά την απρόσμενη αντιπαράθεση του με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε. Ο κ. Ντούλες έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στην ανάγκη πρακτικής εφαρμογής της διαδικασίας αποποινοκοποίησης του πολιτικού βίου. Είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι στη Βουλή της Αλβανίας, με κλειστές λίστες, άρα με αποκλειστική ευθύνη των αρχηγών των κομμάτων, υπάρχουν βουλευτές κατηγορούμενοι έως και για δολοφονίες. Αυτή η ανάγκη οδήγησε σε μια επίπονη επιμονή της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα να εγκριθεί απ’ τη Βουλή σχετικός νόμος άμεσης κάθαρσης. Επειδή η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και ο Ράμα φαίνεται να μην μπορεί να απεγκλωβιστεί απ’ το φάσμα των βουλευτών που εμπίπτουν των προβλέψεων του Νόμου, εκείνος προσπαθεί να ρίξει τη μπάλα στις κερκίδες.
Ο Ντούλες, με μακρόχρονη εμπειρία στη Βουλή και με πλεονέκτημα το ανυπέρβλητο ήθος του πολιτικού και προσωπικού του βίου έβαλε σήμερα το δάκτυλο στην πληγή. Εκεί πόνεσε και προκάλεσε την αντίδραση αρχικώς ενός αυλικού υπηρέτη του Ράμα, του βουλευτή Μπράτσε και στη συνέχεια του ίδιου του Πρωθυπουργού Ράμα. Ο πρώτος καυχόμενος ότι είναι πιστό σκυλί της Αλβανίας και της αλβανικής υπόθεσης και ο δεύτερος αρκετά πιο προχωρημένος σε πατριωτικές και ανθελληνικές κορώνες. Δύσμοιροι όμως και οι δύο. Έχουν την αίσθηση ότι η αγάπη για την πατρίδα μπορεί να τους δικαιολογήσει σε πράξεις που την έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι και την γδέρνουν μέρα και νύκτα.
Αυτό όμως έχει λίγη σημασία. Εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσει η σοβαρή προσέγγιση είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά προσπαθούν ρητορικά και προπαγανδιστικά να υποδείξουν ως υπεύθυνο την Αθήνα και την αυτόνομη πολιτική έκφραση της εδώ μειονότητας να την κωλύσουν με την πλάτη στον τοίχο ότι λειτουργεί ως δάκτυλος της Αθήνας. Ταινία που έχει παιχτεί πολλές φορές.
Σημαδιακό το γεγονός ότι τέτοιες μέρες το 1997 η Βουλή της Αλβανίας είχε μετατραπεί σε ανακριτικό γραφείο για τον εντοπισμό της μεγάλης ελληνικής συνωμοσίας ανατροπής του Μπερίσα και αναστάτωσης της χώρας, όχι απ’ τις παρατράπεζες αλλά απ’ τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Σήμερα ο Ράμα κατηγόρησε το Ντούλε ότι η επιθετικότητα του πηγάζει απ’ το γεγονός της ακύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τον ορισμό των θαλάσσιων ζωνών και συνόρων. Ντροπή! Η μη συμμόρφωση στα διεθνές δίκαιο αποτελεί πλέον και λόγω να καυχάται μια κυβέρνηση που θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην ΕΕ. Τα αδιέξοδα των πολιτικών του οδηγούν πλέον το Ράμα και την ομάδα του σε καταστάσεις παράνοιας.
Ήταν όμως και απειλητικός. Την ώρα που χάνει κυριολεκτικά το κόμμα του λόγω του αυταρχισμού και των πρακτικών που καμιά σχέση δεν έχουν με το Δυτικό πολιτισμό παρά με τις πρακτικές της Ανατολής, ο Ράμα απειλεί ότι θα επιχειρήσει την πολιτική εξαφάνιση του Ντούλε και κυρίως του πολιτικού σχηματισμού του οποίου ηγείται. Ο Ράμα απεκάλυψε ότι απεργάστηκε την ήτα του ΚΕΑΔ στις τοπικές εκλογές επεξηγώντας και στους πλέον δύσπιστους, αυτό το οποίο φαίνονταν ξεκάθαρα ότι είχε καταφέρει ακόμη και μηχανισμούς της Αθήνας να παρασύρει στο δικό του παιχνίδι. Θέλει όμως το δικό του χώρο τούτο να περιγραφεί.
Ο Ράμα παρανοϊκός και αποκαλυπτικός έδειξε ότι ο ολοκληρωτισμός του απειλεί όχι μόνο το κόμμα του αλλά την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας. Δείχνει όμως και τόσο αδύναμος ώστε να καυχάται ότι θα διαλύσει το ΚΕΑΔ το οποίο εκ των πραγμάτων μικρός σχηματισμός δύναται να διαλυθεί απ’ το κράτος όταν επιλεγεί για εχθρός. Ο ολοκληρωτισμός όμως όταν στοχεύει μειονοτικές ομάδες συνήθως πλησιάζει την ώρα του θανάτου του.
Σε ότι αφορά την μειονότητα, το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και τους εν γένει όσους τον συμπαρίστανται με όποιο τρόπο στον αγώνα του μπορούν ευκολότερα να βγουν συμπεράσματα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κατακερματισμό της ψήφου. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και για διπλωματικούς ελιγμούς.  Ο Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ σήμερα απέδειξαν ότι η καχυποψία τους για την Αθήνα είναι στοιχείο που δεν μπορούν να το αποβάλουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: