Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ντούλες: “Ανήκω στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και είμαι υπερήφανος γι’αυτό” Σκληρή αντιπαράθεση Ντούλε – Ράμα στη Βουλή



Στη  σημερινή ολομελή συνεδρίαση της  Βουλής, οι βουλευτές  του ΔΚ, μετά την ομιλία του πρώην προέδρου του κόμματος και πρώην Π/Θ Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση ΄΄ να φέρει την νομιμότητα ΄΄ στη Βουλή, υπονοώντας  να απαλλαγεί η Βουλή από βουλευτές με βεβαρημένο  παρελθόν, αποχώρησαν από την αίθουσα. Στη συνέχεια στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής  Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι απέτυχε στην αποστολή της. Παραθέτουμε στη συνέχεια τις  δηλώσεις Ντούλε και την απάντηση του Π/Θ Ράμα σήμερα ση Βουλή.
Ντούλες: «Ο καθένας φέρει την ευθύνη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει. Έχουμε σήμερα μια πολιτική τάξη με εγκληματικά στοιχεία στις γραμμές της, και μια διεφθαρμένη  δικαιοσύνη. Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο  για τις τύχες της χώρας κοκτέιλ. Από την άλλη, από πλευράς του κ. Π/Θ, ακούμε  σοφίσματα  περί νομιμότητας και ομαλότητας. Υπάρχουν πολλά πράγματα, για τα οποία θα πρέπει να είμαστε όχι μόνο με το νόμο, αλλά και με την ηθική. Η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί μια αποτυχία. Δεν μπορώ να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε η αντιπολίτευση, αλλά ρωτώ: Δεν είναι άραγε η Βουλή αυτή σε διαδικασία αποποινικοποίησης;  Ο Π/Θ  συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε επαφές με εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας  παραδέχεται ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, εδώ μας λέει ότι εδώ και ένα μήνα ασχολούμαστε με μια κούφια υπόθεση, και ότι  αυτή η υπόθεση, απλώς είναι η υπόθεση κάποιου. Δεν μπορείτε να αποφύγετε  αυτές τις ευθύνες. Ναι, υπάρχουν άτομα με εγκληματικό παρελθόν και  γι΄ αυτό δεν φταίμε εμείς,  είσαι εσύ ο ίδιος  που έχεις υπογράψει για την είσοδο των εγκληματικών στη Βουλή.  Δεν μπορείς να  ξεφύγεις  (της ευθύνης)  και να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο. Είστε σε δύσκολη θέση. Δεχθείτε ότι αποτύχατε ως κυβέρνηση, ο Π/Θ  τρέμει διότι δεν κατάφερε να τηρήσει τις υποσχέσεις . Χάσατε  και καταναλώσατε σε βάρος του ΣΚ, την υπόθεση που σας εμπιστεύτηκε  και αποτελούσε τότε για την αντιπολίτευση  την ηθική υπεροχή της. Για δύο χρόνια τα χάσατε όλα αυτά ( Ο βουλευτής Εριόν Μπράτσε μιλά από τη θέση  του. Ντούλες προς Μπρατσε : Μην  κάνετε σαν κουτάβι, κύριε Μπράτσε!)
Ήρθατε με την υπόσχεση μιας Αλβανίας με θέσεις εργασίας, τρέμετε όμως όταν σου υπενθυμίζουν τις θέσεις εργασίας, υποσχέθηκες την Αλβανία της ευημερίας, δεν θέλεις όμως να σου υπενθυμίζουν τους φτωχούς. Αποτύχατε και για τις ελεύθερες εκλογές. Η πολιτική ζωή μιας χώρας είναι θησαυρός αυτής της χώρας, και όχι μονοπώλιο κάποιου προέδρου. Μην τυφλωθείτε  από εφήμερα συμφέροντα, είστε σε αδιέξοδο, εκδηλώνεται τάσεις ολοκληρωτισμού. Επιστρέψτε πίσω στο 2013, εγκαταλείψτε τους μονόλογους, η χώρα έχει ανάγκη τις μεταρρυθμίσεις και όχι τις ομιλίες και τα σοφίσματα».
Ράμα: «Βαγγέλη, είσαι ένας καλός Έλληνας, έλα και γίνε συστατικό του ΣΚ και σε διαβεβαιώνω  ότι θα καταστήσουμε εφικτό εκείνο που μοιάζει ανέφικτο, θα σε κάνουμε και φίλο με τον  Shpetim Idrizi.
Βαγγέλη έχασες τα πάντα,  δεν σου φταίει το ΣΚ, εγώ, ούτε και η κυβέρνηση, που στις Επαρχίες που τις κάναμε Δήμους για να σεβαστούμε τη Μειονότητα, εσύ έχασες τα πάντα. Λες ότι δεν κάναμε ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές, αυτό όμως  δεν στέκει καθόλου. Όχι Βαγγέλη, σου το έχω πει φιλικά, έχεις μόνο έναν δρόμο, έλα γίνουν μέλος του ΣΚ, έχεις τις αξίες σου, εκπροσωπείς μια κοινότητα την οποία εκτιμούμε πολύ. Σε καλώ απευθυνόμενος στην λογική και όχι στο θυμό σου. Εγώ σε βλέπω σαν δικό μας συστατικό.  Σε δεχόμαστε και ζεβζέκη, αλλά δικό μας, σε διαβεβαιώνω ότι θα αισθάνεσαι καλύτερα».
Ο Π/Θ  Ράμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μίλησε και για την Ε – Α Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να δεχθεί να χαρίσει  τετραγωνικά χλμ που έδωσαν οι προδότες.
«Η Συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, στην πράξη είναι προδοσία.  Πως μπορεί η κυβέρνηση μιας χώρας, να χαρίσει, να παραδώσει  δικά της τετραγωνικά χλμ. Είναι προφανές, εκείνοι που διαπραγματεύτηκαν, τελούσαν υπό μεγάλη πολιτική πίεση. Εμείς Βαγγέλη, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ούτε με την Ελλάδα, ούτε με σένα. Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το γεγονός ότι στα Τίρανα βρήκε μερικούς προδότες, βρήκε, πήρε, δεν μπορεί όμως να τα κρατήσει, εμείς  δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Γι΄ αυτό το λόγο κάναμε διάλογο, θέλουμε να δώσουμε λύση σ΄ εκείνο το πρόβλημα. Εκείνο το πρόβλημα ούτε ξεχνιέται, ούτε  σβήνεται, και πάνω απ΄ όλα, δεν μπορεί να είναι ένα βαρίδι στα πόδια των δύο χωρών».
«Ποτέ, σε καμία περίπτωση  δεν χρησιμοποίησα, παρά μόνο με περιφρόνηση, τον όρο αποποινικοποίηση. Η Αλβανία δεν είναι μια ζούγκλα στη Βραζιλία. Είναι ντροπή να μιλάς  για  πολιτική  τάξη με εγκληματικά στοιχεία. Αυτή δεν είναι η Βουλή των εγκληματιών, αλλά η Βουλή ανδρών και γυναικών που σημείωσαν επιτυχίες  στη ζωή τους. Και ποιοι είναι οι εγκληματίες εδώ, κύριε μου; Εγώ πιστεύω ότι η ηθική ακεραιότητα  του χαρακτήρα σου  δεν θα σου επέτρεπε ποτέ να καθόσουν μαζί με εγκληματίες. Βαγγέλη, εγκληματία δεν σε κάνει  η αθυροστομία εκείνου που δεν σε θέλει,  αλλά  η εγκληματική δραστηριότητα, που διερευνάται και καταδικάζεται ως τέτοια. Εγκληματία δεν σε κάνει το γεγονός , διότι έτσι λέει ο Μπερίσα. Εκείνα που λέει ο Μπερίσα, είναι φύλα επαίνου για μένα, ανεξάρτητα  ότι η γεύση αυτής της λασπολογίας  είναι  φοβερή, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν συνηθίσει μ΄ αυτή,  ιδίως για τις οικογένειες , για τα παιδιά μας, που ακούνε κάθε είδους βρομιάς  από το βήμα της Βουλής.»
Ντούλες : «Πρώτον, για τους χαρακτηρισμούς, έχουν σχέση με το φαινόμενο. Δεν πρέπει να λυπούμαστε  όταν αναλαμβάνουμε καθορισμένους ρόλους. Για εκείνο που είπε ο κ. Ράμα, εγώ δεν θέλω να δώσω έμφαση  στο  γεγονός ότι οι φίλοι είναι  πολύτιμοι, η αλήθεια όμως είναι και πιο πολύτιμη από την φιλία. Επιλέξατε  ένα δρόμο στον οποίο δεν έχετε πλεονεκτήματα. Για τη Συμφωνία για τη θάλασσα, δεν θέλω να επεκταθώ. Παρακαλώ τα Μ.Μ.Ε  να μην πέσουν  θύμα σήμερα  αυτού του θέματος. Ο εθνικισμός,  τελευταία στέγη ποιανού είναι; Εγώ, κ. Π/Θ, δεν έχω χάσει εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι εκλογές  και μπορεί να μην κερδίσω. Δεν μπορώ να κερδίσω, όταν απέναντί μου έχω τους αρχικλέφτες  της κυβέρνησης. Εγώ δεν μπορώ να κερδίσω εκλογές, είμαι ειλικρινής και έχω επίγνωση, και θα τις χάσω όσες φορές δεν έχουμε ισότιμες εκλογικές διαδικασίες. Και κάτι άλλο, κ. Π/Θ. Με καλέσατε  να  γίνω μέλος του ΣΚ, υπάρχει  μια συστηματική διαφοροποίηση  μεταξύ εσάς και των μελών, και συνεχίζω να τρέφω σεβασμό για μερικούς απ΄ αυτούς, και όχι για μερικούς άλλους  που  πούλησαν «την υπερηφάνεια τους για εκχωρήσεις δικαιωμάτων». Με τιμά η προσφορά να προσχωρήσω σε ένα μεγάλο κόμμα. Θα δεχόμουν εάν δεν υπήρχε το ΚΕΑΔ και θα γινόμουν μέλος του ΣΚ του Νάνο, του Μάϊκο και του Μέτα, όχι όμως  του ΣΚ έτσι όπως το κατάντησε  ο Ράμα».
Ράμα: «Βαγγέλη, εφόσον  τώρα δεν είναι χαμένος χρόνος να ασχοληθεί κανείς μαζί σου, αντίθετα, μια και άνοιξες ένα παράθυρο όπου  υπάρχει περιθώριο  για δουλειά, θα ζητήσω από τον Παντελή  (το Μάϊκο),  να δουλέψει μαζί σου , ώστε να δει το ΣΚ όπως το βλέπεις εσύ. Διότι το ΣΚ δεν είναι το Ράμα, σε καλώ μάλιστα να μετάσχεις  και στο δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος πως αυτή τη στιγμή μίλησε ο καλύτερος εαυτός σου, μίλησε  εκείνο το κομμάτι σου που είναι σοσιαλιστικό. Σου μιλώ ειλικρινά, εξέτασε αυτή την προσφορά, το μυαλό σου να μην θολώσει από την προσωρινή μνησικακία που έχεις για μένα, εσύ δεν είσαι άνθρωπος  πρωτόγονου  μίσους αλλά άνθρωπος που σέβεται την αρχαιότητα  καθώς και εκείνο που είπες : οι φίλοι είναι πολύτιμοι, αλλά η αλήθεια πιο πολύτιμη από τη φιλία. Για τους φίλους σου, για μένα, γίνου  μέλος του ΣΚ. Και ένα μέρος του κινήματος της Μειονότητας, να επιστρέψει στο σπίτι. Η Μειονότητα επιστρέφει στην σοσιαλιστική οικογένεια, η οποία έχει δείξει  αγάπη και διαλλακτικότητα, συμπεριλαμβανομένης και σένα. Έχεις δώσει αγάπη, αλλά έχεις πάρει περισσότερη αγάπη απ΄ αυτό το κόμμα. Σ΄ αυτή την εκστρατεία  για αύξηση  των μελών του κόμματος, είναι καθήκον μου να σε καλέσω να γίνεις μέλος. Εγώ  γνώριζα ότι  αυτοί έφυγαν, αλλά σου λέω ότι είναι στο καφενείο. Καλά  έφυγαν από δω, αλλά δεν γνωρίζουν που να πάνε. Είναι όλοι στο καφενείο, εκτός του Μπερίσα. Εσύ δεν έχεις τη θέση σου ούτε από δω, ούτε στο καφενείο, ούτε και έξω από την υπόθεσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh