Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

FYROM να την λένε και οι ΗΠΑ

Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#That'sNotYourName), με τη στήριξη του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» και ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α., την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία. 
Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές 'offline' από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (ελληνικής και μη καταγωγής), πέρυσι τον Απρίλιο. 
«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία»
τονίζεται σε σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, κατά την προεκλογική του εκστρατεία, το 2008, προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση». Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους. 
Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, κ. Μάθιου Νίμιτς, ο δεύτερος αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004, δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολυνόταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διασφαλιζόταν η σταθερότητα στην περιοχή. 
Οκτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα τη Ελλάδας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού εκ μέρους της ΠΓΔΜ, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την αμερικανική πλευρά. Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.
«Είμαστε πανέτοιμοι» λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Δ. Χατζής. «Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι και επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι 'ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε'. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».
«Απευθύνουμε έκκληση στον ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική, αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια. Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Ομπάμα, με πρωτοβουλία του αρχαιολόγου, Στίβεν Μίλλερ http://macedonia-evidence.org/. Καμμία έκπτωση ή υποχώρηση στα ελληνικά εθνικά ζητήματα και την πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής. 
Η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition. 
Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμοhttps://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-abo... ή την ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής ΗΠΑ http://panmacedonian.info/ στην κατηγορία "Support Our Petition". Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν στο email macedoniapetition@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη.
The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth! Petition | GoPetition

Δεν υπάρχουν σχόλια: