Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η εκπομπή της ΕΤ3 ΔΙΑΣΠΟΡΑ – αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο - Emisioni Diasopora i ET3- Dedikuar Kryepiskopit Anastas

Την Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 και ώρα 15:00 (14:00 ώρα Αλβανίας) η εβδομαδιαία εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ, της ΕΤ3 είναι αφιερωμένη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο. Η συγκεκριμένη εκπομπή της δημοσιογράφου Χρύσα Σάμου αναφέρεται ειδικά σε ζητήματα του απόδημου ελληνισμού της ιστορίας και των σύγχρονων προβληματισμών του.

.................
Të Djelë më 29 Maj 2016 në orën 15:00 (ora 14:00 e Shqipërisë ) emisioni javor Diaspora, e ET3, i është dedikuar Fortlumturisë së Tij Kryepiskopit Anastas. Ky emision do të drejtohet nga Hrisa Samu dhe ka lidhje me çështjet e helenizmit jashtë atdheut, të historië së tij dhe problematikat moderne. Pjesa e dytë do të transmetohet të djelën tjetër më 5 Qershor në të njejtën orë. 

............
Η εκπομπή που αφιερώνεται στον Αρχιεπίσκοπο και που αποτελείται από δύο μέρη (το δεύτερο την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016 και την ίδια ώρα) περιλαμβάνει συνέντευξη με τον προκαθήμενο της κατ Αλβανία Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και πλάνα από γυρίσματα που έγιναν προκειμένου να προβληθεί το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια της δικής του ποιμαντορία. Πρόκειται για έργο που αφενός προσβλέπει στην ανασύσταση της Εκκλησίας και των ενοριών της, την ανοικοδόμηση των λατρευτικών χώρων αλλά ταυτόχρονα στη συμβολή της Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και ειδικά της εκπαίδευσης. Στην ουσία πρόκειται για ένα ρεπορτάζ – οδοιπορικό που ολοκληρώνεται με τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου.
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου των συντελεστών της εκπομπής η συνέντευξη, που έγινε απ’ τη δημοσιογράφο κα. Σάμου στο Συνοδικό Μέγαρο στα Τίρανα, αναφέρεται σε όλα τα ζητήματα τόσο της τοπικής Εκκλησίας όσο και ευρύτερα όπως αυτό της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας που συνέρχεται στην Κρήτη τον Ιούνιο. Ο Μακαριώτατος αναφέρεται τόσο στο έργο που έχει επιτελεστεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας όσο και στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει όπως αυτό της πρόθεσης της κυβέρνησης να συμπεριλάβει μαθήματα θρησκειολογίας στα δημόσια σχολεία και ειδικά την απραξία στην απόδοση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.
Συντελεστές της Εκπομπής:
Αρχισυνταξία Παρουσίαση: Χρύσα Σάμου Μητρέγκα
Εικονολήπτης Εικονολήπτης: Αντώνης Κατσουγιαννόπουλος
Ηλεκτρολόγος: Νίκος Μαραγκάκης
Οδηγός: Νίκος Τσιαούσης
Μοντάζ: Νίκος Παπαναστασίου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής
Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: