Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Δικαιολογητικά Κτίσης της Ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα



Δικαιολογητικά Κτίσης της Ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα
1) Δήλωση-αίτηση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Ο αλλοδαπός (είτε ανήλικος είτε ενήλικος ανάλογα με την περίπτωση) υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο δήμος της διαμονής του, υπογεγραμμένη δήλωση-αίτηση, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα εγκύκλιο.

2) Πιστοποιητικό γέννησης του αλλοδαπού ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο πιστοποίησης του ληξιαρχικού συμβάντος της γέννησής του, που εκδίδουν οι αρμόδιες αλλοδαπές αρχές του κράτους προέλευσής του. Αν ο αλλοδαπός είναι δικαιούχος διεθνούς προστασίας ως πολιτικός πρόσφυγας ή έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή είναι ανιθαγενής και αδυνατεί να προσκομιστεί πιστοποιητικό γέννησής του, αρκεί το ευκρινές φωτοαντίγραφο της πράξης αναγνώρισής του ως πολιτικού πρόσφυγα, υπαγωγής του στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή του οικείου δελτίου ανιθαγενούς, αντίστοιχα. Αν ο αλλοδαπός έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αρκεί το ευκρινές αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.
3) Ευκρινές αντίγραφο οριστικού τίτλου νόμιμης διαμονής σε ισχύ.
4) Ευκρινές αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου του αλλοδαπού ή ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από την χώρα μας, με εξαίρεση πολίτες τρίτων χωρών που είναι αντικειμενικά στερούμενοι διαβατηρίου κατά τους ορισμούς του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης (ν. 4251/2014)
5) Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης είτε εννέα τάξεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εν λόγω βεβαίωση αναγράφονται τα σχολικά έτη και οι τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες ο αλλοδαπός μαθητής ολοκλήρωσε επιτυχώς.

http://albanians.gr/
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: