Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Είναι μεγάλο όνειδος για τον Ελληνισμό - Διοργανώνονται τελετές για τη Γενοκτονία, με υπουργό Παιδείας τον αρνητή Νίκο Φίλη

του Σάββα Καλεντερίδη
Αποτελεί τραγική διαπίστωση σήψης και ανθελληνισμού του πολιτικού συστήματος, το γεγονός ότι ο Ελληνισμός καλείται να διοργανώσει επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τη στιγμή που στις τάξεις της κυβέρνησης και μάλιστα στο πιο κρίσιμο επί του θέματος υπουργείο, αυτό της Παιδείας, βρίσκεται ως επικεφαλής ο Νίκος Φίλης, αρνητής της Γενοκτονίας και εξ αντικειμένου προπαγανδιστής και συνοδοιπόρος των κεμαλιστών και των ισλαμοφασιτών της Άγκυρας.

Το γεγονός δε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αποτελεί εμπαιγμό των Ποντίων και ολόκληρου του Ελληνισμού, αφού από τη μια πλευρά παρέχουν στήριξη στον αρνητή Φίλη, κρατώντας τον στην κυβέρνηση, και από την άλλη μας εμπαίζουν, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.
Είναι αυτό που λέμε, "και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο".
Κρίμα που οργανωμένος ποντιακός χώρος αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της στάθηκε τόσο αδύναμη και δεν μπόρεσε να καταστήσει με την πίεση που έπρεπε να ασκήσει, αδύνατη την παρουσία του αρνητή Φίλη σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.
Όμως η μεγάλη ντροπή ανήκει σε άλλους.
Ντροπή στην κυβέρνηση.
Ντροπή στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ντορπή στο πολιτικό σύστημα που ανέχεται τέτοια εθνικά εγκλήματα.
Ντροπή σας.

http://infognomonpolitics.blogspot.al/
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: