Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Βιβλίο για την "Ιστορία" της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους τσάμηδες!!!!!! - Libër "Historik" mbi Kishën Orthodhokse nga çamët!!!???


Ο Πρόεδρος των Τσάμηδων Ιντρίζη από αριστερά, και δεξιά ο Πασκάλ Μήλο (εδώ τα σχόλια δικά σας) 


Το τελευταίο «επίτευγμα» της τουρκαλβανικής κοινότητας των τσάμηδων στην Αλβανία είναι ένα βιβλίο από το γενικό γραμματέα του κόμματος των τσάμηδων, τον πρόεδρο του «Κλάμπ των πατριωτών» (που έκλεισαν το δρόμο πριν από κάποια χρόνια στους Έλληνες στην Κλεισούρα για να τιμήσουν τους ήρωες του ΄40) τον κ Αρντίτ Μπίντο.
Ο «κύριος» αυτός υπάρχει και οφείλει την ύπαρξη του, όπως οφείλουν τα παράσιτα την ύπαρξη τους στο δέντρο όπου ζουν, στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ζει και πολιτεύεται  με μόνο στόχο στην ζωή του να καταστρέψει την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Επιτίθεται ασύστολα σ΄ αυτήν και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο με κάθε είδος συκοφαντίας και τώρα τελευταία μέσω «επιστημονικών» μελετών ,  με θέμα την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Για να φτάσει να την καταστρέψει από μέσα, την Εκκλησία, ο κύριος αυτός δεν δίστασε (σύμφωνα με δικές μας αποκλειστικές πληροφορίες ) να προσπαθήσει να βαπτιστεί έστω και παράνομα, καταπατώντας τους κανόνες της Εκκλησίας,  δια της «βίας» από έναν ιερέα στο Δυρράχιο, βάπτιση που ακύρωσε η Ιερά Σύνοδος, αλλά και να κοινωνήσει το Άχραντο Σώμα  και Αίμα του Χριστού κατά το ίδιο τρόπο.
 Αδίστακτος στο στόχο του.
Ως πιστός εφαρμοστής των στόχων των τουρκαλβανών και της παρίας τους ο κύριος αυτός (με επενδύσεις που ο Θεός ξέρει από που έρχονται ;;;)  κάνει διδακτορικά σε  ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων που βρίσκεται στην 10750 –θέση  (δηλαδή στο πάτο της Ευρώπης που δεν αναγνωρίζεται πουθενά και είναι απλώς μια επιχείρηση με τεράστια κέρδη  ) και έτσι γίνεται «μεγάλος επιστήμονας». Το «εκπαιδευτικό» αυτό ίδρυμα εξέδωσε και το βιβλίο του.  
Έτσι στην παρουσίαση του βιβλίου του με θέμα όπως είπαμε την ιστορία της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας από το 1878 – 1937 είπε:
«Το βιβλίο ασχολείται μια ιστορία μέχρι το έτος 1937, αλλά εμείς σ’ αυτό θα δούμε πως υπάρχει μια εγγύτητα του χτες με το σήμερα. Θα δούμε σ’ αυτό το βιβλίο πως η Ελλάδα προσπαθούσε να εισάγει δικούς της ανθρώπους στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Κορυτσάς και Αργυροκάστρου. Θα δούμε  πως προσπαθούσε να δημιουργήσει  ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο με ονομαστική πλειοψηφία, που είχε διοριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και που δυστυχώς  πραγματοποιήθηκε κατά το προηγούμενο μήνα. Για το πώς όταν συνέβαιναν ιστορίες του αλβανικού πατριωτισμού, η πρώτη αντίδραση του ελληνικού κράτους ήταν το κλείσιμο των συνόρων, όπως και μας συνέβη πριν από τρία χρόνια στην Πρεμετή. Για το πώς προσπαθούσε να ανοίξει περισσότερα ελληνικά σχολεία υπό την αιγίδα της εκκλησίας, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει και σήμερα. Για το πώς οι ξένοι εκκλησιαστικοί ηγέτες ισχυρίζονταν πως δεν γνώριζαν να μιλούν και να κηρύττουν στα αλβανικά  Για το πώς προσπαθούσε το ελληνικό κράτος να εισάγει την «ορθόδοξη» διχόνοια μεταξύ των κοινοτήτων αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δεν τα κατάφερε, εξαιτίας του σπουδαίου έργου των ορθοδόξων πατριωτών της εποχής όπως ο Κοτσο Κότα, Παντελή Ευαγγέλη και άλλων όπως και των κληρικών της εποχής» μας είπε ο Μπίντο. Δεν διστάζει μάλιστα να ασχοληθεί και με το Σύμφωνο της Κρυσταλλοπηγής και άλλα ιστορικά θέματα.
Αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο εν λόγο κύριος γιατί και που ασχοληθήκαμε χάρη του κάναμε. Φάγαμε άδικα και το χρόνο μας.
Εμάς μας ενδιαφέρει το φαινόμενο.
Μάλιστα, λοιπόν είναι ξεκάθαρο πια αυτό που θέλουν οι διάφοροι εθνικιστικοί κύκλοι με βιτρίνα το κόμμα των τσάμηδων ως εργαλείο αναντικατάστατο , από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες επιστημονικές εργασίες είναι:
1.    Δημιουργία  «ειδικών» επιστημόνων που θα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη  σχετικά με την Ορθόδοξη Πίστη, Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και την παρέμβαση τους στα εσωτερικά με κάθε τρόπο.
2.    Την δημιουργία εντυπώσεων της δήθεν συμπάθειας και προβολής  εθνικιστικών προτύπων  μέσα από την ορθόδοξη εκκλησία ώστε η αρρώστια του αλβανικού εθνικισμού (που από τον Νόλι ταλαιπωρεί την Ορθοδοξία μας) να αποτελέσει την βάση μιας νεκρής θρησκείας έξω από την παράδοση της και σιγά –σιγά να οδηγήσει  την εξαφάνιση της ή στην δημιουργία μιας διακοσμητικής θρησκείας που αλβανική εθνικιστική προπαγάνδα θα την χρησιμοποιεί όποτε και όπως θέλει .
3.    Την παρουσίαση «επιστημονικών, ιστορικών » μελετών που στοχεύουν στην δημιουργία μιας διαστρεβλωμένης ιστορίας που θα επιβληθεί στην πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ώστε να την καθοδηγήσει την πλήρη υπόταξη της.
4.    Στην δημιουργία «εχθρών» μέσα και έξω από την Εκκλησία με κοινό παρανομαστή τον Ελληνισμό, από το οποίο θέλουν οι αλβανοί και τούρκοι να αποκόψουν την ορθοδοξία αν και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως ο ελληνισμός και η ορθοδοξία συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν επί χιλιάδες χρόνια, μάλιστα αποτελούν και πραγματική συνείδηση για όλους τους απανταχού ορθοδόξους και πραγματική ουσιαστική εθνική συνείδηση αυτών που ζουν στην Αλβανία.
5.    Τα πρόσωπα και τα έργα αυτά βοηθούν την τουρκική προπαγάνδα για μια πιο φιλική προσέγγιση μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας με συνδετικό κρίκο τους τσάμηδες  που ταυτίζονται πλήρως με το ρόλο αυτό και που επιθυμούν με τους Τούρκους να δείξουν στους Αλβανούς τον κοινό εχθρό.
6.    Προσπαθούν, μέσω συνειρμών, να δείξουν πως ιδού ο εχθρός , είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ρίξτε τον  στην πυρά, αν και ο παραπάνω «συγγραφέας» έχει περάσει και από τα Σχολεία της Εκκλησίας, αλλά ουδέν ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετημένο .
7.    Να δώσουν θάρρος και σε άλλους ημιμαθείς ναρκισσιστές που δεν λείπουν στην Αλβανία να συνεχίσουν στην ίδια γραμμή, του εθνικοσοσιαλισμού που θεμελιώθηκε κατά την περίοδο του Χότζα, με στόχο να στηρίξουν μια ανύπαρκτη ιστορία με δήθεν επιστημονικά επιχειρήματα, από δήθεν πανεπιστήμια με επίτιμους καλεσμένους που το όνομα τους  δεν το ξέρει κανένας πέρα από τα Τίρανα που λόγος για την Ευρώπη. Με καθηγητές προϊόντα του Κομμουνισμού, «πουλημένους»  από κάθε άποψη . ( Α ίσως στην Τουρκία να τους γνωρίζουν γιατί βρίσκονται στο προϋπολογισμό της!) Και φυσικά πρώτα απ’ όλα να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία που αποτελεί και τον τελευταίο φορέα του Ελληνορθόδοξου Βυζαντινού Πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα της, ότι αυτή αντιπροσωπεύει και την αντικατάσταση της με ένα εθνικιστικό έκτρωμα.  
Βέβαια εδώ προκύπτει και ένα άλλο θέμα.
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας επιστήμονας της ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας να ετοιμάσει μια μελέτη, και να φανερώσει την αλήθεια ;
Πως δεν έγινε μια μετάφραση έστω για τα θέματα αυτά; Γιατί κανείς από μας δεν τολμά; Γιατί δεν επενδύουμε στην μετάφραση σπουδαίων επιστημονικών έργων με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας;
Υπάρχουν πολλά γιατί, όπως και πολλές απαντήσεις, η ουσία όμως είναι πως για την κατάσταση αυτή έχουμε και εμείς μεγάλη ευθύνη.


Αλή ο Κορυτσαίος

“Arritja” e fundit e komunitetit turkoshqiptar të çamëve në Shqipëri është një libër nga sekretari i partisë së tyre si dhe Kryetari i Klubit të Patriotëve, të cilët u bënë të njohur para pak vitesh nga episodet që krijuan në Këlcyrë, gjatë homazheve që qytetarë grekë bënin tek varrezat e heronjëve të rënë gjatë luftës së II-të botërore, z Ardit Bido.
“Zotëria” në fjalë ekziston dhe i detyrohet gjithçka sa ka, ashtu si dhe parazitët pemës ku jetojnë, Kishës Orthodhokse. Jeton dhe bën karrierë me qëllim shkatërrimin e Kishës Orthodhokse dhe është ai që është sot në saj të këtij roli të tmerrshëm që marrë përsipër.
Sulmon pa fund Kishën por dhe Kreun e saj Kryepiskopin Anastas me çdo lloj shpifje, shpikje dhe tani kohët e fundit me një studim “shkencor”, me temë historinë e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë.
Që të arrijë të shkatërrojë nga brenda Kishën, ky zotëri nuk nguroi të shkonte të kryente një pagëzim të parregullt që u anullua nga Sinodhi i Shenjtë si dhe të kungonte  Trupin dhe Gjakun e Krishtit mgjth se nuk i lejohej, duke kryer një sakrilegj.

I paepur në qëllimin e tij.
Si një aplikues i besueshëm i qëllimeve të përgjithëshme të turkoshqiptarëve dhe të pariasë së tyre zotëria mbaron një “doktoraturë” në një Univesitet të Tiranës që ndodhet në vendin 10750 – e ca në rënditjen botërore, dmth fundi i Europës, dipllomat e të cilit nuk njihen as brenda vendit e jo më jashtë dhe kështu u bë një “shkencëtar i madh”. Ky pra institucion “arsimues” botoi dhe librin e tij.

Kështu në paraqitjen e librit të tij me temën që sapo përmendëm sipas mediave të vendit tha:

Libri trajton një histori deri në vitin 1937, mirëpo në të do të shohim se ka shumë përafërsi të së djeshmes dhe të së sotmes. Do të shohim në këtë libër se si Greqia tentonte që të fuste njerëzit e saj në Sinodin e Shenjtë të Kishës, sidomos për dy qarqet Gjirokastër dhe Korçë. Do të shohim se si tentonte të krijone një gjyq kishtar me shumicë të emëruar nga patriakana, që fatëkeqësisht u realizua vetëm para një muaji. Se si kur ndodhnin histori patriotizmi shqiptare, reagimi i parë i shtetit grek ishte mbyllja e kufijëve, siç na ndodhi 3 vite më parë në Përmet. Se si tentonte që të hapte sa më shumë shkolla greke, nën maskën e kishës ç’ka fatkeqësisht mund të them se ndodhen sot. Se si drejtuesit kishtar të huaj pretendonin, shtireshin se nuk dinin të flisnin dhe të predikonin në shqip. Se si tentonte të fuste përçarje ortodokse shteti grek mes komuniteteve fetare, por që në të gjitha rastet nuk ja arriti ta realizonte dot, falë një pune atdhetare të drejtuesve politik ortodoks të asaj kohe, si Koço Kota, Pandeli Evangjeli e të tjerë me radhë dhe falë klerikëve të asaj kohe”.


Por merret dhe me çështje të tjera të vështira historike të cilat kanë shumë prapaskena si ajo e Marrveshjes së Kapshticës.
Ne nuk na intereson zotëria në fjalë sepse nuk ja vlen të merremi më tepër se kaq.
Na intereson fenomeni dhe fakti se  tashmë bëhen sa vjen dhe më të qarta qëllimet e qarqeve nacionaliste me vitrinë parti të ndryshme si ajo çame, e cila është kthyer në një vegël të pazvendësueshme, nga njerëz të tillë dhe punë të tilla shkencore, dhe që sipas mendimit tonë disa prej tyre janë:


      1.    Krijimi i “specialistëve” shkencëtarë që do të ndikojnë dhe do të krijonë një opionion të përgjithshëm publik në lidhje me Besimin Orthodhoks, Kishën Orthodhokse por dhe ndërhyrjen e tyre në çështjet e saj të brendshme me çdo kusht.
         2.    Krijmi i pështypjeve të gjoja simpatisë dhe prokalmimit të prototipëve nacionalistë brenda kontekstit të kishës orthodhokse në mënyrë që sëmundja e nacionalizmit shqiptar ( i cili që prej Nolit torturon besimin dhe Kishën tonë), të përbëjë bazën e një feje të vdekur jashtë traditës së saj e cila me ngadalë do ta çojë atë drejt zhdukjes ose krijimin e një “feje” dekorative  të cilën propaganda nacionaliste shqiptare do ta përdorë si, dhe kur të dojë.
     3.    Prezantimi i studimeve “shkencore, historike” të këtij lloji që kanë si qëllim krijimin e një historie të shtrembëruar, të keqintepretuar që dëshirojnë ti imponohen gjatë rrugëtimit Kishës Orthodhokse në mënyrë që të arrihet nënshtrimi i saj i plotë
           4.    Krijimi i “armiqëve” brenda dhe jashtë Kishës me bazë të përbashkët Helenizmin, nga i cili shqiptarët dhe turqit dëshirojnë të shkëputin orthodhoksinë mgjth se është e vërtetuar lehtësisht nga pikëpamja historike, se helenizmi dhe orthodhoksia ekzistojnë si një trup i vetëm për mijëra vjet, bile përbëjnë dhe ndërgjegjien reale  për të gjithë orthodhoksët kudo që janë, si dhe ndërgjegjien esenciale, ekzistenciale kombëtare të atyre që jetojnë në Shqipëri.
          5.    Këto lloj personazesh dhe vepra  të tilla ndihmojnë dhe i shërbejnë propagandës turke për një të krijuar një lloj përqasje më miqësore me Shqipërinë ku hallka lidhëse janë vetë çamët të cilët janë përputhur dhe e kanë pranuar këtë rol duke dashur të tregojnë së bashku me turqit armikun kryesor të vendit.
      6.    Përpiqen nëpërmjet, nënkuptimeve dhe lidhjeve, të tregojnë se ja armiku është Kryepiskopi Anastas, hidheni në zjarr, mgjth se dhe “shkrimtari” në fjalë ka kaluar disa ditë nga shkollat e Fortlumturisë, por është e ditur se askush nuk është armik më i sigurt se ai që ka përfituar nga ty.
      7.    Po ashtu duan t’iu japin kurajo dhe narkicistëve të tjerë gjysmë të edukuar, që të shkruajnë apo të shprehen në të njejtën linjë, atë të nacional-socializmit i cili u themelua gjatë periudhës së Hoxhës, me qëllim mbështetjen e një historie që nuk ekziston  me gjoja argumenta shkencorë, nga gjoja universitete  me të ftuar nderi që emrin e tyre nuk e di askush përtej Tiranës e jo më përtej kufijve apo në Europë. Me profesorë që janë produkt i periudhës së komunizmit dhe që janë të “shitur” në të gjitha aspektet.
(Na falni se ndoshta mund ti njohë Turqia sepse atje janë brenda projektbuxhetit të saj!!!!)
Natyrsisht duan mbi të gjitha të zhdukin Orthodhoksinë e cila përbën dhe mbartësin e fundit të Kulturës Heleno-Orthodhokse Bizantine,  moralin dhe zakonet e saj, çfarë do që ajo përfaqëson dhe zvëndësimn e saj me një përbindësh të shëmtuar nacionalist.



Sigurisht këtu lind dhe një çështje tjetër. Si është e mundur dhe nuk del askush nga komuniteti orthodhoks dhe Helen që të paraqitë një studim dhe të shpalosë të gjithë të vërtetën?
Si nuk u prezantua një përkthim, sidomos për këto çështje? Përse askush nuk guxon? Përse nuk investojmë në përkthimin e veprave të mëdha historike me qëllim që të mësojnë njerëzit të vërtetën?
Ka shumë pse, por dhe shumë përgjigje, esencë është se për këtë situatë kemi dhe ne përgjegjësi të madhe.


Ali Korçari.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)