Στηρίξτε το έργο μας!

Συνεδρίαση βάσης ΚΕΑΔ στην Κορυτσά.


Ο κ Γρηγόρης Καραμέλος αριστερά, κ Βαγγέλης Ντούλες στο κέντρο
κα. Στέλλα Πατίσλη (Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς) δεξιά
Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η χθεσινή μέρα για τον ελληνισμό της Κορυτσάς. Ίσως κανείς να σκεφτεί πως υπερβάλουμε, ίσως και να έχει δίκιο. Κρίνοντας όμως από το γεγονός πως το παράρτημα του ΚΕΑΔ, του βασικού κόμματος που εκπροσωπεί τον ελληνισμό της περιοχής ήταν διαλυμένο εδώ και 2 χρόνια, τότε θα μπορέσει να δικαιολογήσει τον ενθουσιασμό μας.
Ένας  άλλος λόγος που προκαλεί ενθουσιασμό είναι η νέα αρχή από μηδενική βάση. Για να ξεκινήσουμε από την αρχή δεν σημαίνει πως ξεχνάμε τα λάθη, όλων μας, αλλά σημαίνει πως συγχωρούμαι και σηκώνουμε ξανά το ανάστημα μας και έχοντα ως προίκα τα μαθήματα που βγάλαμε από τα λάθη του παρελθόντος προχωράμε ενωμένοι μπροστά. Η αρχή έγινε από το πρόεδρο του κόμματος τον κ Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος ζήτησε συγνώμη από όλους  και για όσα λάθη μέχρι αυτή την στιγμή έχουν γίνει απ’ αυτόν, λάθη που επέδρασαν αρνητικά και μαζί με δικά μας λάθη μας οδήγησαν λίγο πριν τελική καταστροφή μας.
Αυτό ήταν και η ουσία της χθεσινής συνάντησης, συνεδρίασης της βάσης του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά. Το λόγο πήρε πρώτα ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας ο κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και τόνισε την βαρύνουσα σημασία που είχε η συνάντηση της βάσης που έχει ως στόχο την αναδιοργάνωση και  ανοικοδόμηση από την αρχή όλων των δομών του κόμματος.  
Έπειτα πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες ο οποίος έκανε εκτενή ανάλυση όσων συμβαίνουν στην Αλβανία και  στην τραγικότητα της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Έπειτα αναφέρθηκε στην  κρατική «τρομοκρατία» που ασκείτε ιδιαίτερα εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας και σε όλους τους ορθοδόξους της χώρας. Στο τέλος αφού ζήτησε ειλικρινά συγνώμη από όλους για τα λάθη που ο ίδιος γνωρίζει πως έχει κάνει επανειλημμένα,  ζήτησε την στήριξη όλων για μία νέα αρχή από μηδενική βάση. Υποσχέθηκε πως θα γίνουν πραγματικές αλλαγές. Θα αλλάξει το καταστατικό, ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, ο τρόπος αντιμετώπισης των μελών. Στην ουσία υποσχέθηκε μια αλλαγή που πολλοί περιμέναμε και ελπίζαμε πως κάποια στιγμή θα γινόταν. Φυσικά ακόμη δεν έχει γίνει πραγματικότητα, όμως αυτή την φορά θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα απογοητευτούμε, διότι δεν έχουμε και άλλη ευκαιρία, δεν μπορούμε πια να παίξουμε.
Στο τέλος ακούσαμε τις προτάσεις και τις ενστάσεις από κάποια μέλη.Οι ενστάσεις και οι παρατηρήσεις είχαν να κάνουν την διχόνοια και την έλλειψη ομόνοια στου κόλπους του ελληνισμού της περιοχής.  
Το βασικότερο ήταν πως όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την κίνηση αυτή και συμφώνησαν πως θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους αυτή την νέα αρχή ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Παραθέτουμε βίντεο και φωτογραφίες από την συνάντηση. 
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα 2020 - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas Pashkë 2020