Featured Post

Βιωματικοί λόγοι σύγχρονων αγίων Γερόντων για την προσευχή

Εικόνα
Όταν προσεύχεσαι, να ξεχνάς την σωματική σου αρρώστια, να την αποδέχεσαι σαν κανόνα, σαν επιτίμιο, για την άφεση των αμαρτιών σου. Για τα παραπέρα μην ανησυχείς, άφησέ τα στο Θεό κι ο Θεός ξέρει τη δουλειά Του.
Άγιος Πορφύριos
* * * * * * * * *Όσο κόβεις σχέσεις από τα κοσμικά, τόσο ελευθερώνεται ο νούς σου και καθαρίζει και προσεύχεσαι καλύτερα.
Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης
* * * * * * * * *Για να προσευχηθούμε με την καρδιά  για τον συνάνθρωπό μας, πρέπει να τον πονέσουμε. Να βγούμε σιγά-σιγά από τον εαυτό μας και ν’αρχίσουμε ν’αγαπάμε και να πονάμε τους συνανθρώπους μας εάν θέλουμε  η  προσευχή μας να γίνει καρδιακή. Να κάνουμε τον πόνο του, δικό μας πόνο.Άγιος Παΐσιος* * * * * * * * * * * * * * *Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη. Εμένα η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια.
Άγιος  Ιάκωβος  Τσαλίκης
* * * * * * * * * * * * * * *Μην αφήνεις την προσευχή. Να φοβάσαι την αμέλεια και την αδιαφορία. Όταν το πρωί προσευχηθείς και νιώσεις κατάνυξη, όλη την ημέρα θα πετάς. Όταν το πρωί …

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Ράμα


Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Ράμα


Τίρανα
Την υπόσχεση ότι θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από κοινού από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών, έδωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση που είχε σήμερα στο πρωθυπουργικό μέγαρο με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. 

Κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα, όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς στο ΑΠΕ, διεξήχθη μία συζήτηση σε καλό κλίμα που αφορούσε εκτός από τα διμερή θέματα και το μέλλον των χωρών μας και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, όπως και την κατάσταση στη βόρεια γείτονά μας, την ΠΓΔΜ.  Όπως δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εμπειρίες που είχε στο παρελθόν από συναντήσεις με Έλληνες πολιτικούς.  

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε στον Αλβανό πρωθυπουργό μία στρατηγική επισκόπηση του τρόπου που αναπτύσσεται και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Ράμα, ο κ. Κοτζιάς θα εκφωνήσει ομιλία ως κεντρικός ομιλητής στο πανεπιστήμιο των Τιράνων με θέμα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. 

Συνάντηση με Αναστάσιο

Εν τω μεταξύ, μήνυμα ενότητας στην Ορθοδοξία ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Κρήτη, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος κατά τη συνάντηση που είχε, χθες το βράδυ, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Μολονότι δεν ήταν το βασικό θέμα  η συζήτηση για τη Σύνοδο της  Κρήτης, δεν μπορούσε να μην συμπεριληφεί στη φιλική κουβέντα των δύο ανδρών πέρα από την εκατέρωθεν ιδιαίτερη ενημέρωση για τα πολιτικά και θρησκευτικά δρώμενα στους τομείς τους που διεξήχθη στην κατ'ίδίαν συνάντηση που ακολούθησε χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων.

Η αναφορά έγινε ενόψει και όλων των δυσκολιών της Συνόδου για μία προσπάθεια που γίνεται μετά από χίλια και πλέον χρόνια για την ενότητα της Ορθοδοξίας, η οποία θα μπορούσε να είναι «μία άλλη έκφραση της ενότητας της ορθοδοξίας ως απόδειξη της μη προσκόλλησης στο παρελθόν». 

«Το πιο σημανικό που έχουμε να δώσουμε στον κόσμο» τόνισε ο κ.κ. Αναστάσιος είναι ένα μήνυμα ενότητας και ότι αυτή η Ορθοδοξία δεν είναι ένας φύλακας-μουσείο , είναι μία αποστολή στον σύγχρονο κόσμο, στις ανησυχίες και στις δυσκολίες». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι μία ανοιχτή ορθοδοξία, δεν μπορεί να είναι μία κλειστή που ασχολείται αδιάκοπα με επιμέρους θέμματα του παρελθόντος. Σην Τρίτη χιλιετία, λέμε, ας αρχίσουμε να είμαστε μαζί, έχουμε τις δυνατότητες αυτές πολύ περισσότερο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Οι 114 πεσόντες Κορυτσαίοι κατά τον Αυτονομιακό Αγώνα (1914)! - 114 helenët korçarë të rrënë në betejën për liri (1914)!

Ελληνισμός και Κορυτσά - Helenizmi dhe Korça.

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos