Στηρίξτε το έργο μας!

Το Αλβανικό ΥΠΕΞ υπερασπίζεται “Τσαμουριά” και Αλβανούς φιλάθλους - Shkolla ekzibicioniste e Rilindjes/Qëndrimi i palës greke për banderolën e Çamërisë, Ministria e Jashtme Shqiptare reagon "nga stadiumi"

Εκπρόσωπος Υπ Εξ Αλβανίας έκανε τις δηλώσεις ντυμένος με τα χρώματα της Εθνικής Αλβανίας. 
Το  ΥΠΕΞ Αλβανίας υπερασπίστηκε τους Αλβανούς φιλάθλους μετά τις καταγγελίες της Ελληνικής  κυβέρνησης  για το πανό που αναρτήθηκε κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου Αλβανίας – Ελβετίας.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γκλεβιν Ντερβισι – Glevin Dervishi,  το ΄΄ τσάμικο ΄΄ είναι ουσιώδες στις διμερείς  σχέσεις  ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα  και θα πρέπει οι δύο χώρες να το χειριστούν  με ρεαλισμό. Το Αλβανικό  ΥΠΕΞ υπογραμμίζει επίσης ότι τα διεθνή Μ.Μ.Ε  έκαναν θετικές εκτιμήσεις  για τη συμπεριφορά των Αλβανών φιλάθλων στον αγώνα Αλβανία – Ελβετία.
Οι δηλώσεις Ντερβίσι σε ακριβή μετάφραση :
«Εκφράζω τη λύπη για το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στο πράσινο γήπεδο και τη μαγεία του ποδοσφαίρου, αυτοί επικεντρώνονται στη θάλασσα των ερυθρό-μαύρων φιλάθλων  χθες στο στάδιο, η συμπεριφορά των οποίων θεωρήθηκε ως άψογη  και άριστη από τα γαλλικά και τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Όσον αφορά τις δηλώσεις  του Ελληνικού ΥΠΕΞ για το τσάμικο, λυπάμαι που το λέω, αλλά εμείς δεν συμμεριζόμαστε την μη ορθολογική τους ανησυχία (irrational), για την λέξη Τσαμουριά. Το τσάμικο είναι ένα ουσιώδες ζήτημα των διμερών σχέσεων  και ουσιώδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο χειρισμός του με ρεαλισμό μάλιστα και οι συζητήσεις σε βάθος πάνω σ΄ αυτό, θα ήταν απόδειξη  σύνεσης στις σχέσεις μας και αμοιβαίου σεβασμού».
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, ζήτησε από τις αλβανικές Αρχές να καταδικάσουν το περιστατικό, το οποίο, σύμφωνα με την Αθήνα, βλάπτει τις  διμερείς σχέσεις.
H πειθαρχική Επιτροπή της UEFA,  θα εξετάσει τόσο την ανάρτηση του πανό όσο και τη ρίψη βεγγαλικών στο γήπεδο χθες από Αλβανούς φιλάθλους και η απόφαση σε βάρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας αναμένεται στις 21 Ιουλίου.

...........................................................................................
Pas deklaratave të Ministrisë së Jashtme greke për një banderolë në ndeshjen Zvicër-Shqipëri ku shkruhej për Çamërinë, ka reaguar Ministria Jonë e Jashtme, përmes Këshilltarit për Media të ministrit të Jashtëm, Glevin Dervishi. Me bluzën e kombëtares dhe me gjasë me mesazhin se ato që ndodhin në një ndeshje duhet të lihen aty, Dervishi ka folur për nevojën e reciprocitetit. Një ekzibicion i ngjashëm me atë që një oficer policie i akuzuar për përgjime performoi para gjykatës me një valixhe të improvizuar përgjimi.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα 2020 - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas Pashkë 2020