Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο Ερντογάν αναστατώνει όλη τη Βαλκανική

Συνέλαβε αλβανό καθηγητή. Αμήχανο το Αλβανικό ΥΠΕΞ.

Στην παράνοια του ο Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν έχει βαλθεί να αναστατώσει όλο το Βαλκανικό περίγυρο. Κυνηγώντας δήθεν τους οπαδούς του Γκιουλέν στην ουσία χρησιμοποιεί όλα του τα ερείσματα σε Βαλκανικές χώρες όπου έχει διεισδύσει καπηλευόμενος τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και κοινότητες, θέλει να επιβεβαιώσει την πιστότητα των πολιτικών ηγεσιών που έχει προσδέσει στο άρμα. Χρησιμοποιεί αθέμιτα εργαλεία προκειμένου όχι απλώς να μην απολέσει αλλά να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται σε χώρες όπως τα Σκόπια, το Κόσσοβο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ειδικά την Αλβανία.
Μαζί με τις ειδήσεις για τις πιέσεις που ασκεί στις ΗΠΑ για την έκδοση του Ιμάμη Φετουλάχ Γκουλέν καθημερινά οι τουρκικές πρεσβείες στις χώρες που προαναφέραμε με επίσημα διαβήματα κάνουν παραστάσεις στις κυβερνήσεις για τον εντοπισμό μελών του δικτύου Γκιουλέν. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραδίδονται καταστάσεις με υπόπτους για μια οργάνωση που δεν έχει χαρακτηριστεί κατά τα ισχύοντα ως παράνομη ή υποθάλπτουσα την διεθνή ταραχή. Ο μόνος που πιστεύει αυτό είναι ο παρανοϊκός πλέον Ερντογκάν.
Μαζί με τις λίστες καλεί ομάδες χρηματοδοτούμενες απ αυτόν στις προαναφερόμενες χώρες για διαδηλώσεις υπέρ του κλεισίματος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Γκιουλέν. Θα ήταν προφανώς θεμιτό κάτι τέτοιο να το είχαν από καιρό προχωρήσει οι ίδιες οι ντόπιες πολιτικές ιθύνουσες τάξεις προκειμένου να διακόψουν το κύμα εξισλαμισμού των κοινωνιών τους. Στην προκειμένη όμως ο Ερντογκάν ζητάει απλώς να υποκαταστήσει την ανεπίσημη τουρκοποίηση με επίσημη σφραγίδα του Ισλαμικού του χαλιφάτου.
Τις ώρες αυτές  έχει προχωρήσει σε επιβεβαιωμένη απ’ την Αλβανική Πρεσβεία της Άγκυρας, σύλληψη αλβανού λέκτωρα του Πανεπιστημίου Ζιρβέ. Πρόκειται για τον Μάριους Χότζα. Η οικογένεια του έχει αποταθεί με τον ισχυρισμό ότι το παιδί τους (30 ετών) δεν έχει καμιά σχέση με το πραξικόπημα, στο Αλβανικό ΥΠΕΞ το οποίο όμως τηρεί αμήχανη στάση σιωπής. η σύλληψη έγινε ως ύποπτος του δικτύου Γκουλέν και γιατί η παρουσία (παροδικά παραδίδει διαλέξεις) στην Τουρκία συνέπεσε με τις μέρες του «πραξικοπήματος».
Με το πρόσχημα λοιπόν του πραξικοπήματος ο Ερντογκάν φροντίζει να απλώσει τα πλοκάμια της ταραχής και του εκφοβισμού σε όλη τη βαλκανική περίγυρο. Στην Ελλάδα εκφοβίζει με το πρόσχημα των 8 αξιωματικών που δραπέτευσαν και στις υπόλοιπες χώρες με τα δίκτυα πρακτόρων του και με αφορμή την ύπαρξη πυρήνων του Γιουλέν.
Το θράσος του είναι πλέον απερίγραπτο και προφανώς προμηνύει ενδιαφέρουσες εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: