Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Δήλωση του Προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά για την φυλάκιση του Σπύρου Ξέρα

Την ώρα που στην αλβανική Βουλή ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Εσωτερικών πάσχιζαν να πείσουν τους επικριτές τους ότι δεν έχουν σχέση με τα καρτέλ των ναρκωτικών, και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαμε την πτώση ενός ακόμη ιδιωτικού αεροσκάφους, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, τα δικαστήρια των Τιράνων ανακοίνωναν την καταδίκη του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρα σε φυλάκιση 18 μηνών.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Ξέρας είχε ποινικές ευθύνες για την υπόθεση για την οποία διώκεται. Γνωρίζουμε όμως, όπως γνωρίζουν και οι περισσότεροι πολίτες στην Αλβανία, ανεξαρτήτως ιδεολογικής, κομματικής ή εθνικής καταβολής, ότι ο κ. Ξέρας είναι και εξιλαστήριο θύμα. Ήταν ο αδύναμος κρίκος, λόγω και της ελληνικής του καταγωγής, που δεν μπορούσε ή δεν θέλησε να παζαρευτεί την ελευθερία του.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια του κ. Ξέρα, ευχόμαστε τα προβλήματα τους να τελειώσουν σύντομα και ότι μετά από αυτή την περιπέτεια θα βγει πιο δυνατός τόσο για την οικογένεια του, όσο και την ιδιαίτερη μας πατρίδα που τον χρειάζονται.
Λεωνίδας Παππάς
Γενικός Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: