Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Παιδείας - ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα*, συνεδρίασε σήμερα στην έδρα του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη

  1. Εκκρεμότητες και προβλήματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιά και η δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης για την επίλυση τους.
  2. Επιστολή της Επιτροπής προς την Υπουργό Παιδείας με όλα τα αιτήματα που αφορούν την εκπαίδευση της ΕΕΜ
  3. Προτάσεις για την μειονοτική εκπαίδευση, για τον υπό κατάρτιση Νόμο για τις Μειονότητες στην Αλβανία.
Παρά την έγκαιρη  προειδοποίηση της Επιτροπής, στη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας τον περασμένο Μάιο, άλλη μία χρονιά θα ξεκινήσει με προβλήματα στα μειονοτικά σχολεία, κυρίως στην έλλειψη βιβλίων, καθώς αρκετοί τίτλοι δεν τυπώθηκαν ακόμα ενώ για την πρώτη και έκτη τάξη, που εντάχθηκαν στην νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για τα βιβλία της Γλώσσα και Φυσιογνωσίας δεν εκδόθηκαν ακόμα οι σχετικές άδειας.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την αδιαφορία και την έλλειψη ουσιαστικής βούλησης της Αλβανικής Κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ζητάμε την άμεση επίλυση τους και επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημα μας προς το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας για στελέχωση σε όλες τις διοικητικές και επιστημονικές δομές της εκπαίδευσης και με εκπροσώπους της ΕΕΜ.
Αργυρόκαστρο  3 Σεπτεμβρίου 2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
* Τον συντονισμό της Επιτροπής,  στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες εκλεγμένοι βουλευτές, δήμαρχοι και οι πρόεδροι των μειονοτικών κομμάτων ΚΕΑΔ και EEMMMEGA, έχει η Ομόνοια, ενώ οι προτάσεις που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα γίνονται από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο  Αργυροκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: