Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αλβανία: Η OMNIX εγκαταλείπει την επένδυση 450 εκατ. ευρώ στον τουρισμό

Δέκα ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Λιβανο - Αμερικανός επιχειρηματίας Φάαντ Μίτρι , η εταιρεία "OMNIX Albania" ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά της για επένδυση στο χώρο του τουρισμού, ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων σε παραλιακή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τίρανα. Η "OMNIX Αlbania", δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία θα αποχωρήσει από το έργο κατασκευής τουριστικού συγκροτήματος στον κόλπο του Λαλέζ, και από οποιαδήποτε άλλη επένδυση στην Αλβανία.
 
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το "γιγάντιο έργο", όπως το αποκαλεί, είχε ως στόχο να ανοίξει περίπου 1.200 θέσεις εργασίας από το 2018.
 
΄Όμως παρά την προσπάθεια της υπουργού  Οικονομίας Μίλβα Εκόνομι, να πείσει τον επιχειρηματία να μην εγκαταλείψει την χώρα, η εταιρεία του φαίνεται αποφασισμένη.
 
Σήμερα ο Λιβανο-Αμερικανός επιχειρηματίας έφυγε από την Αλβανία με ιδιωτικό αεροσκάφος μαζί με την οικογένειά του. 
 
Ο Μίτρι και η οικογένειά του έπεσαν σε ενέδρα πριν από 10 ημέρες. Μετά από άγριο ξυλοδαρμό τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος και ο οδηγός του. Οι δράστες τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν εγκαταλείψει την Αλβανία . 
 
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα  ο οποίος, σύμφωνα με το Δημοκρατικό κόμμα, βρίσκεται πίσω από τις πράξεις βίας εναντίον των επενδυτών, πράξεις που, όπως τόνισε, εξυπηρετούν τα συμφέροντα τον πελατών της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: