Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Διαβεβαίωση Μέτα σε Σούρλα: Σύντομα ξεκινά η περισυλλογή και ο ενταφιασμός των Ελλήνων πεσόντων του Έπους 1940 – 41

Εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθεί η Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – Αλβανίας για να αρχίσουν οι εργασίες αναζήτησης και περισυλλογής των οστών των 7976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, όπως προβλέπει η Συμφωνία που κυρώθηκε με νόμο το 2010- μετά από μακροχρόνιους και επίμονους αγώνες – από τα δύο Κοινοβούλια.
Τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε ο Πρόεδρος του Αλβανικού κοινοβουλίου Ilir Meta στο Γ. Σουρλα που τον συνάντησε με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του Έπους 1940.
The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:th


Ο Γ. Σούρλας χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή, αρκεί όπως τόνισε να πραγματοποιηθεί και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα απραξίας, που παρατηρήθηκαν μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, λόγω της τότε άρνησης της αλβανικής πλευράς να συγκληθεί η Μικτή Επιτροπή.
Έστω και μετά από 75 χρόνια, πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα, να γίνει ο «ευπρεπής και τιμητικός» ενταφιασμός των ηρώων και να επιτελέσουν οι συγγενείς αυτών το ιερό τους καθήκον.
Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων, τόνισε ο Γ. Σούρλας θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πρόοδο των εργασιών και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια εκπλήρωσης του ιστορικού και ιερού χρέους προς τους πεσόντες έλληνες μαχητές.

http://omonoia-deeem.org/epikerotita/diaveveosi-meta-se-sourla-sintoma-xekina-perisillogi-ke-o-entafiasmos-ton-ellinon-pesonton-tou-epous-1940-41/

Δεν υπάρχουν σχόλια: