Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο σύλλογος «Τσαμερία» στη Χάγη κηρύττει την «ανεξαρτησία της Τσαμουριάς» – Αντιδρούν Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία»


shpallja-e-cam-jpg-2

Το γύρο των  κοσοβάρικων ΜΜΕ κάνει είδηση  σχετικά με την κήρυξη της «ανεξαρτησίας της Τσαμουριάς» από κάποιο σύλλογο με έδρα τη Χάγη. Ο σύλλογος αποκαλείται σύλλογος «Τσαμερία» με πρόεδρο τον Φεστίμ Λάτο και γενικό γραμματέα τον πολύ Λυσέν Μπασκούρτι (πρώην γραμματέα της νεολαίας του Ε. Χότζα) και νυν πρόεδρος της ΜΚΟ «Αλβανική Διπλωματική Ακαδημία’.

Η «κηρυξη» της ανεξαρτησίας έγινε σήμερα στις 2 το μεσημέρι ενώ αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση αυτού του συλλόγου, » στη Χάγη, όλοι αλβανοί, η συνέλευση, θα σχηματίσει την Κυβέρνηση της Τσαμερίας». Αυτή η κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει τον τσάμικο λαό στα διεθνή φόρα. Η Τσαμερία σύντομα θα έχει το δικό της κράτος, δήλωσε στο Ράδιο Κοσόβα, θα έχει τους δικούς της θεσμούς… Ο διορισμός της κυβέρνησης θα γίνει αύριο από εκπροσώπους όλων των αλβανικών εδαφών…»
Ωστόσο ο πρόεδρος του PDIU Σπετίμ Ιντρίζι διαμέσου της γενικής γραμματέως του κόμματος Μεσίλα Ντόντα, εκφράζει την έντονη  ανησυχία του καθώς όπως λέει «κάτι τέτοιο κάνει ζημιά στην υπόθεση» και κατηγορεί τους πρωτεργάτες  πως » είναι συνεργάτες ξένων υπηρεσιών και πως θέλουν να σαμποτάρουν το Τσάμικο ζήτημα και να κάνουν ζημιά και στο Κόσοβο (καθώς εκεί θα λάβουν χώρα και ανάλογες εκδηλώσεις).
Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία» στα Τίρανα θεωρούν πως «αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο, καθώς η Αλβανία αναμένει την έναρξη των διαπραγμετεύσεων για ένταξη, ενώ το Κόσοβο αναμένει τη φιλελευθεροποίηση  της βίζας και κάτι τέτοιο  θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο ίματζ των αλβανών στις Βρυξέλλες».

http://www.deropoli.com/?p=14482

Δεν υπάρχουν σχόλια: