Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ο σύλλογος «Τσαμερία» στη Χάγη κηρύττει την «ανεξαρτησία της Τσαμουριάς» – Αντιδρούν Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία»


shpallja-e-cam-jpg-2

Το γύρο των  κοσοβάρικων ΜΜΕ κάνει είδηση  σχετικά με την κήρυξη της «ανεξαρτησίας της Τσαμουριάς» από κάποιο σύλλογο με έδρα τη Χάγη. Ο σύλλογος αποκαλείται σύλλογος «Τσαμερία» με πρόεδρο τον Φεστίμ Λάτο και γενικό γραμματέα τον πολύ Λυσέν Μπασκούρτι (πρώην γραμματέα της νεολαίας του Ε. Χότζα) και νυν πρόεδρος της ΜΚΟ «Αλβανική Διπλωματική Ακαδημία’.

Η «κηρυξη» της ανεξαρτησίας έγινε σήμερα στις 2 το μεσημέρι ενώ αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση αυτού του συλλόγου, » στη Χάγη, όλοι αλβανοί, η συνέλευση, θα σχηματίσει την Κυβέρνηση της Τσαμερίας». Αυτή η κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει τον τσάμικο λαό στα διεθνή φόρα. Η Τσαμερία σύντομα θα έχει το δικό της κράτος, δήλωσε στο Ράδιο Κοσόβα, θα έχει τους δικούς της θεσμούς… Ο διορισμός της κυβέρνησης θα γίνει αύριο από εκπροσώπους όλων των αλβανικών εδαφών…»
Ωστόσο ο πρόεδρος του PDIU Σπετίμ Ιντρίζι διαμέσου της γενικής γραμματέως του κόμματος Μεσίλα Ντόντα, εκφράζει την έντονη  ανησυχία του καθώς όπως λέει «κάτι τέτοιο κάνει ζημιά στην υπόθεση» και κατηγορεί τους πρωτεργάτες  πως » είναι συνεργάτες ξένων υπηρεσιών και πως θέλουν να σαμποτάρουν το Τσάμικο ζήτημα και να κάνουν ζημιά και στο Κόσοβο (καθώς εκεί θα λάβουν χώρα και ανάλογες εκδηλώσεις).
Ιντρίζι και σύλλογος «Τσαμερία» στα Τίρανα θεωρούν πως «αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο, καθώς η Αλβανία αναμένει την έναρξη των διαπραγμετεύσεων για ένταξη, ενώ το Κόσοβο αναμένει τη φιλελευθεροποίηση  της βίζας και κάτι τέτοιο  θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο ίματζ των αλβανών στις Βρυξέλλες».

http://www.deropoli.com/?p=14482

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.