Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μπερίσα: Η Τουρκία πίεσε τον Ράμα για την ακύρωση της συμφωνίας για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ότι «η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα".

"Θέλω να πω στους Αλβανους οτι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιόν εξυπηρετησατε, και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει", δήλωσε ο Σαλι Μπερίσα, απευθεινωμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, που τοτε στην αντιπολίτευση παρεπεμψε στο Συνταγματικο Δικαστήριο την συμφωνία αυτή.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, η κυβέρνηση του οποίου υπέγραψε την συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε όμως ποία ειναι ο τρίτος παράγοντας, αλλά συχνά στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι μετά την αποτυχία της συμφωνίας την οποίαν απέρριψε το Συνταγματικο Δκαστήριο, βρίσκεται η Τουρκία.
Της ίδιες αμφιβολίες εξέφρασε και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, (η οποία υπέγραψε την συμφωνία στα Τίρανα μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα), κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Νέοι φάκελοι" στο ΣΚΑΪ το 2011, εκφράζοντας τη λύπη της για την ακύρωση της συμφωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: