Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Nëntë modelet tona ekonomike

artan-fuga-INFOCIP1-1ARTAN FUGA
Qysh përpara 15 vjetësh e kam thënë dhe e mbroj, po të doni përpara çdo trupe gjykatësish ushtarakë, hipotezën e ardhur nga studimet e mia te libri “Shoqëria Periferike”:
Me këtë model ekonomik që ka Shqipëria nuk zhvillon dot asnjë “industri” tjetër konkurruese veçse atë të lindjes të të rinjve, ushqimit të tyre deri në adoleshencë për t’i “shitur” si emigrantë në tregjet e Perëndimit.
Përndryshe nuk zhvillon dot asgjë tjetër, me këto politika, veçse

1. ekonomi në të zezë,
2. ekonomi kriminale (armësh, prostitucioni, droge)
3. ekonomi pa dobi sociale (koti): tregtia e vogël me një dyqan në çdo pesë metra, sektor privat arsimi që prodhon të papunë etj.
4. ekonomi në kurriz të qytetarëve (plehrash, urbanizim kaotik etj)
5. ekonomi pa asnjë rendiment dhe primitive (bujqësi, peshkim etj)
6. ekonomi pa punësim si investime në zyra, stadiume etj.
7. ekonomi e mbyllur (produkte oborri, qumësht dhie që ha bar anash rrugësh, vezë nga pula që drejtohen nga një këndes etj.
8. ekonomi në kurriz të mjedisit, që mbishfrytëzon punonjësit, paguan keq, që shkatërron burimet ekologjike të vendit (nafta, kromi, fasonë, plazhi etj.)
9. ekonomi klienteliste që mbahet nën sqetull nga tendera publikë që shkojnë për miqtë e partisë. Tjetër nuk ka!
Lexojeni o militantë, sepse nuk e kam shkruar sot, por prej më shumë se një dekade! Por, mbase nuk dini as të lexoni, sepse mendjen e keni vetëm të përfitoni privilegje në kurriz të të tjerëve!
Po qe se nuk ndryshohet strategjia e vendit në të gjitha fushat, mos prisni veçse këto lloj ekonomish si më sipër.
Pesë lekë taksim më shumë a më pak, pesë lekë interesa bankare më shumë a më pak, nuk ndryshojnë asgjë.
Ore, a ka ndonjë pilot në avion apo jo? – tha stjuardesha dhe nisi të qante.
http://www.panorama.com.al/nente-modelet-tona-ekonomike/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.