Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Αποφάσεις Γενικού Προεδρείου Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» (26-11-2016)

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνεδρίαση Γενικού Προεδρείου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 συνήλθε στους Αγίους Σαράντα το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:
  1. Ενημέρωση για το Νόμο Μειονοτήτων
  2. Επετειακές εκδηλώσεις Αλύκου (12/12/2016) και Ίδρυσης Ομόνοιας
  3. Έγκριση ημερήσιας διάταξης και ημερομηνίας για το Γενικό Συμβούλιο
  4. Διάφορα
Για τον υπό κατάρτιση Νόμο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία ο  Γενικός Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για τις δύο συναντήσεις στο ΥΠΕΞ Αλβανίας, για τις συναντήσεις με άλλους φορείς και ότι είναι στην αναμονή του προσχεδίου ώστε να γίνουν από πλευράς μας οι προτάσεις.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Φοινικαίων  θα τιμήσει τα θύματα του ολοκληρωτικού καθεστώτος (1944-1990)  και την Εξέγερση των Αλυκιωτών, όπως κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου στο Αλύκο.
Η Επέτειος Ίδρυση της Ομόνοιας (11 – 01 – 1991) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2016 στη Δερβιτσάνη. Το Προεδρείο αποφάσισε ομόφωνα την βράβευση σε αυτή την εκδήλωση του πρώην Γενικού Προέδρου (1992-1996) κ. Σωτήρη Κυριαζάτη.
Η Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ορίστηκε για την 11η  Δεκεμβρίου 2016, στους Αγίους Σαράντα, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:
  1. Ενημέρωση, συζήτηση και έγκριση πλαισίου αιτημάτων για το Νόμο Περί Μειονοτήτων
  2. Παρουσίαση έκθεσης Πειθαρχικού και έγκρισης αποφάσεων
  3. Συζήτηση για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές
  4. Πρόταση ανασυγκρότησης της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ. Έγκριση χρονοδιαγράμματος για Καταστατική και Τακτική Συνδιάσκεψη

Άγιοι Σαράντα 26/11/2016
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.