Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Το Αλβανικό ΥΠ.ΕΞ οξυνει την κατάσταση, χαρακτηρισε αναχρονιστική την χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την ΧειμάρραΤο Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε αναχρονιστική την χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Χειμάρρας να προχωρήσει στην κατεδάφιση οικιών 19 οικογενειών της Χειμάρρας που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα
Το αλβανικο Υπουργείο Εξωτερικών μέσον του εκπροσώπου Γκλεβις Ντερβίσι, αναφέρει οτι η “απειλητικη τόνοι της ανακοίνωσης και η επιπολεα γνώση της κατάστασης και των συνθηκών, δεν μπορεί να γίνουν κατανοητά  στην Ευρώπη του σήμερα, παρα ως ένα μήνυμα που προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση.

Η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους δικαίου.
Οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται από το Δήμο Χειμάρρα, οι οποίες επικεντρώνονται στην μεταμόρφωση της πόλης σε ένα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, είναι διαφανείς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η Επανειλημμένες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και η αναχρονιστική γλώσσα για  Χειμάρρα είναι απαράδεκτες και αντίθετες προς τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου. Αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων του κράτους.
Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με την διπλωματική πρακτική, το Υπουργείο Εξωτερικών εχεικαλέσει για εξηγήσεις την Ελληνίδα Πρέσβηρα στα Τίρανα, εκφράζοντας την παραπάνω θέση”, καταλήγει η ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: