Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την υποστολή της Ελληνικής σημαίας στην Χειμάρρα

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
Μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση για το περιουσιακό ζήτημα στη Χειμάρρα και γενικότερα στην ΕΕΜ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (02/12/2016) στα Τίρανα, την επομένη, κάποια αλβανικά ΜΜΕ, ανακάλυψαν «προβοκατόρικες» ενέργειες μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Έκαναν λόγο για ελληνικά συνθήματα που γράφθηκαν στην εθνική οδό Αγίων Σαράντα – Αργυροκάστρου και σύμφωνα με τα ίδια μέσα, την νύχτα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε ελληνική σημαία στην είσοδο του κάστρου της Χειμάρρας.

Την Κυριακή, τα ίδια μέσα πανηγύριζαν για την υποστολή της ελληνικής σημαίας. Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αυτά μοιάζουν να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι, δείχνει πως πρόκειται για μια προκλητικά συντονισμένη κίνηση σκοτεινών κέντρων.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα συνθήματα που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, είναι γραμμένα πριν από πολλά χρόνια ενώ η ελληνική σημαία βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο για πάνω από 10 χρόνια. Το σημείο αυτό βέβαια δεν είναι η είσοδος του κάστρου αλλά εντός της κατοικίας ενός ηλικιωμένου άνω των 70 ετών ο οποίος περιήλθε στην δυσχερή θέση να παρακολουθεί ένα βίντεο με 4 νεαρούς να παραβιάζουν νύκτα την οικία του.
Ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε μηνύσεις και αφού τα πρόσωπα των δραστών διακρίνονται ξεκάθαρα στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι, αναμένουμε ότι θα κινηθεί η αστυνομία ώστε να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν ήταν το σπίτι ενός ανήμπορου γέροντα αλλά ενός οικογενειάρχη νεότερης ηλικίας που ζει εκεί με την οικογένειά του;
Στα τελευταία 25 χρόνια της μεταπολίτευσης, ο λαός της Χειμάρρας αγωνίζεται για δύο ζητήματα που σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα θεωρούνταν αυτονόητα. Πρώτον, να έχει το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Δεύτερον να έχει δικαιώματα στην περιουσία των προγόνων του.
Ο αγώνας των Χειμαρριωτών γίνεται πάντα στα πλαίσια του νόμου και του συντάγματος της Αλβανίας, στοχεύοντας στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και των διεθνών φορέων αποκτώντας με τον τρόπο αυτό και πολλούς συμμάχους.
Η συγκεκριμένη προβοκάτσια δεν στοχεύει σε τίποτα άλλο από την δημιουργία επεισοδίων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον εκφοβισμό των Χειμαρραίων. Δεδομένου ότι το 2017 η Αλβανία έχει βουλευτικές εκλογές και όπως κάθε φορά αυτοί που φροντίζουν να ηγούνται πολιτικά της πιο φτωχής και διεφθαρμένης χώρας στην Ευρώπη, βρίσκουν ψηφοθηρικό αποκούμπι στον εθνικισμό, την μισαλλοδοξία και τον ανθελληνισμό, εκφράζουμε τις υποψίες μας και για πολιτικό δάκτυλο.
Οι πρακτικές αυτές και ο αχαλιναγώγητος εθνικισμός που δυστυχώς σήμερα καλπάζει σε όλες τις δομές της Αλβανικής κοινωνίας, μας απομακρύνουν επικίνδυνα από το κοινό όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που έχουμε μαζί με τον αλβανικό λαό.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, πιστή στις δημοκρατικές της αρχές, δε θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για τα δίκαια του Ελληνισμού όπως αυτά απορρέουν από τις σύγχρονες συμβάσεις του διεθνούς δικαίου για τις μειονότητες.
Γραφείο Τύπου ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: