Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

MΗNΥMA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ               Εν Θεσσαλονίκη τη 30-12-2016
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Τηλ. + Φάξ 2396041018
 email: filipolitismu@yahoo.gr
Τ. Θ. 45  τ. κ. 57006 Θεσσαλονίκη Μακεδονίας – Ελλάδος.αριθ.πρ.1372
                   MΗNΥMA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017


Δυνάμει του υπαρίθ. 211/30-12-2016  θ. στ., ευχόμεθα εις όλους ο σαρκωθείς Θεάνθρωπος δια την ημών σωτηρίαν , να δώση ευλογίαν και σύνεσιν επί  τη ανατολή του νέου έτους 2017.  Να πληρώση την ζωήν μας με το καλόν και να δώση την ευσπλαχνίαν εις όλους,  να αντιληφθούμε την αμαρτωλότητά μας , την υπεροψίαν μας έναντι των συνανθρώπων μας. Ιδιαιτέρως εις την Βόρειον ΄Ηπειρον όπου επί ένα αιώνα τώρα υπάρχει η κακία στο αποκορύφωμά της έναντίον των δυστυχισμένων Βορειοπειρωτών που δεν καλούνται « Ω Κώτσιο ή ω Γιώργη αλλά  , O kaur !( =Giaur -άπιστε»  από τους συμπατριώτας των Αλβανούς, και δοκιμάζονται σκληρά από τους πολιτικούς με τα τρομοκρατικά μέτρα που άδικα παίρνουν εις βάρος των . Σκεπτόμεθα ημείς οι απλοί αν και από την άλλην πλευράν προβούν εις την  απλήν κίνησιν  της απελάσεως όχι πολλών αλλά δέκα χιλιάδων επιχειρηματιών Αλβανών ,   που πρόκοψαν στην αγκαλιά της Ελλάδος σίγουρα θα βρεθούν διαμαρτυρόμενοι εκεί στην Αλβανία. Διερωτώμεθα  αν η σπίθα γίνει μεγαλύτερη θα σταθή η Κυβέρνησις της Αλβανίας εμπρός  εις  μίαν τέτοιαν  πρόκλησιν;   Η σπίθα πρέπει να σβήνη  εν τη γεννήσει της .Η αγάπη του Θεού να πλημμυρήση τις καρδιές όλων πρό του να είναι αργά για την καταστροφή μας.  
                                      Δια το Διοικητικόν Συμβούλιον
                         Ο πρόεδρος                                 ο γραμματεύς
Τ.Σ.-Τ.Υ.  π. Ελεθέριος Καρακίτσιος        Τ.Υ.  Χαράλαμπος Καμπλιές
  Πρωτ/ρος-καθηγητής –Δρ.Θ. –ΑΠΘ       Οικονομολόγος Παν.Μακ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.