Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Αλβανικό Κοινοβούλιο: Βουλευτής Αλβανοτσάμηδων κατηγόρησε για ‘εξτρεμισμό’ τον Βαγγέλη Ντούλε

Επίθεση από το βήμα του αλβανικού Κοινοβουλίου, εξαπέλυσε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Μεσίλα Ντόντα (Mesila Doda), κατά του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του Κόμματος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ ή στα αλβανικά PBDNJ,  για τις τοποθετήσεις του ότι δεν υπάρχει  ζήτημα Τσάμηδων, ούτε
γενοκτονία αλλά είναι καθαρά μια τεχνική διαδικασία, ούτε βέβαια και εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «27.al».


Η βουλευτής των 
Αλβανοτσάμηδων, Μεσίλα Ντόντα τόνισε ότι «οι βουλευτές πριν ξεκινήσουν την εργασία τους στο Κοινοβούλιο, δεσμεύονται ότι θα υπερασπισθούν το Σύνταγμα της Αλβανίας και την ανεξαρτησία της χώρας».
Η Ντόντα στην ομιλία της είπε χαρακτηριστικά:
 «Εδώ ανάμεσά μας είναι ένας βουλευτής που παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Έχουμε έναν άνδρα ανάμεσά μας που εμφανίζεται με τις σημαίες των εξτρεμιστικών οργανώσεων, τρομοκρατών, σοβινιστών της Βορείου Ηπείρου. Έχω εδώ όλες τις φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις».
Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι ενεργεί σύμφωνα με την «μεγάλη ιδέα» της Αθήνας και  έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για τη σχέση του με την Ελένη Δήμου που είναι επικεφαλής της Νεολαίας της Βορείου Ηπείρου-  που προωθεί την εξτρεμιστική προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας και ωθεί το μίσος μεταξύ των Ελλήνων και των Αλβανών.

Ρώτησε ποια είναι η σχέση του «με τον βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παπά», προτάσσοντας μια φωτογραφία μαζί του.
Ρώτησε «ποια είναι η σχέση του με τον Χαράλαμπο- Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του συλλόγου «Αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο», από το 1982 είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΣΦΕΒΑ» και προέταξε πάλι σχετική φωτογραφία από το βήμα της αλβανικής Βουλής.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λεγόμενο ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων και έκανε μια πρόχειρη ιστορική αναδρομή, όπως βλέπει το κόμμα της τα γεγονότα στην κατοχική περίοδο στην Ήπειρο.
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.