Στηρίξτε το έργο μας!

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα η συνάντηση Κοτζιά- Μπουσάτι

kotzias mpousat

Χωρίς αξιόλογα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Αλβανίας στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων.
Η συνάντηση έγινε μάλλον για λόγους τακτικής της Αλβανικής κυβέρνησης, η οποία εν όψει των εκλογών δείχνει ότι θέλει να ρίξει γέφυρες προς την Ελλάδα, μετά από μία μεγάλη περίοδο έντασης και όξυνσης.
Την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ ακολούθησε δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο κ. Κοτζιάς στον Αλβανό ομόλογό του.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, όπως τόνισαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε η πορεία των πολιτικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων σύγκλησης των επιτροπών.
Ήδη από τον Ιούνιο έχουν συγκληθεί τρεις επιτροπές στο πλαίσιο των οποίων εξετάστηκαν θέματα όπως αυτό των στρατιωτικών κοιμητηρίων και των σχολικών εγχειριδίων, καθώς και προξενικά θέματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, κύρια ένδειξη της οποίας αποτελεί η πορεία κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού φυσικού αερίου TAP.
Τέλος οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξέτασαν τις δυνατότητες ενίσχυσης της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Πάσχα 2020 - Mesazhi i Kryepiskopit Anastas Pashkë 2020