Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ…»

 

Μια καταγγελία, από επίσημο μεταφραστή, το Λευτέρη Δράζιο, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι αυτόπτης μάρτυρας, γνωρίζει στο βάθος το πρόβλημα, αντιμετωπίζει ο ίδιος την πίεση. Χτυπάει με γροθιά δίκοχο και μυτερό μαχαίρι.Τα βάζει με την Υπηρεσία που τρώει ψωμί.
Το ‘χουν πάρει απάνω τους - εργολαβικά- να μας τελειώσουν:
Με την ταλαιπωρία στην Κακαβιά που συνεχίζεται, με την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας, που θέλει ένα τσουβάλι χαρτιά, με τη διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ, με την μηδαμινή βοήθεια προς τον τόπο, που στενεύει, με τάση να χαθεί.
Αυτή τη στιγμή μας δίνουν κι ένα άλλο θανατηφόρο χτύπημα. Ό'τι δεν έκανε ο Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία τότε, γράφει ο μεταφραστής, "το κάνει σήμερα η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Καταργεί το δικαίωμα όσων ομογενών δεν έχουν ακόμη αποκτήσει ελληνική ταυτότητα ή ταυτότητα ομογενούς, να αυτοπροσδιορίζονται με την εξελληνισμένη μορφή των ονοματεπωνύμων τους και επιβάλλει να γράφονται τα ονοματεπώνυμα με την εξαλβανισμένη μορφή τους.
Οι Ελλαδίτες ποτέ δεν θέλησαν ή δεν προσπάθησαν - να μας ξεχωρίσουν από τους Αλβανούς.
Να μας μπερδέψουν, το επιχείρησαν συχνότατα.
Πιο σωστά - για να είμαστε μέσα στα πράγματα - αυτό το επιχείρησε κάλλιστα η κάθε Ελληνική Κυβέρνηση, που με τις αφηρημάδες την Ελλάδα - πνεύμα παν να την εξαφανίσουν!!!
Στα κιτάπια τους θέλουν - για ποιο λόγο μόνο αυτοί ξέρουν - η καταγραφή μας να είναι μπασταρδεμένη. Στη μικρή μας Ελλάδα - κει πέρα στα χώμματά μας κι όπου αλλού πατάει το πόδι μας - είναι τ’ όνομα, η γλώσσα, το τραγούδι, ο χορός, η παράδοσή μας. Ο στραβισμός πρέπει να τελειώσει, για να μην τελειώσουμε εμείς.
Η «νέα Ομόνοια» τι κάνει;!
Οι σύλλογοι στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Αχαΐα, στην Κύπρο, στην Αμερική, όσοι μιλούν και αγωνίζονται για τη Βόρεια Ήπειρο πού κρύβονται όταν ξεσπάνε οι καταιγίδες;! Μόνο οι αρχηγοί όλων αυτών των φορέων με τα συμβούλια τους αν μαζευτούν, φτιάχνουν ολόκληρη στρατιά αντίστασης.
Λυπούνται οι πρόγονοί μας για τον στρουθοκαμηλισμό μας. Και για τη στάση μας, τη συμπεριφορά μας, που δεν κοιτάμε πέρα από τη μύτη μας! Την φοβερή αδιαφορία, που ξεπερνάει τα όρια της λογικής!
Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ, 22/03/2015
Πηγή: Αντίλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: