Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Όταν "το καμάρι του έθνους" ανήκει σε άλλο έθνος

Η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στις Δρυμάδες ως απάντηση στην πρόκληση του προέδρου Νισάνι
Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Αλβανικής δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, συμμετείχε σε μια κακόγουστη τελετή που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης της Χιμάρας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γ. Γκόρο. Στην τελετή έγινε απονομή βραβείων και μεταλλίων σε αλβανούς κατοίκους της περιοχής Βρανίστι, η οποία μετά την νέα διοικητική διαίρεση υπάγεται στο Δήμο Χιμάρας. Ο πρόεδρος Νισάνι έδωσε και ένα ειδικό μετάλλιο με την περιγραφή "Το καμάρι του Αλβανικού Έθνους" στην περιοχή της Χιμάρας.
Η διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο διοργανώθηκε η απονομή των βραβείων χωρίς να έχει συμβουλευτεί ή να καλέσει τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας της Χιμαράς, προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων άλλα και της οργάνωση ΟΜΌΝΟΙΑ Χιμάρας η οποία τοποθετήθηκε με ανακοίνωση.

Όμως η πιο δυναμική απάντηση στον πρόεδρο Νισάνι ήρθε από τους κατοίκους του χωριού Δρυμάδες, οι οποίοι ύψωσαν την Ελληνική σημαία στο καμπαναριό της Εκκλησίας της Παναγίας που βρίσκετε πάνω σε ένα βράχο στην κορυφή του χωριού. Αυτό είναι το δικό μας Έθνος κύριε Νισάνι!
Ελπίζουμε, ο πρόεδρος της Αλβανίας και οι φίλοι του να έλαβαν το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: