Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πρωτοφανείς προκλήσεις σε βάρος της μειονότητας… Ακραίοι εθνικιστές στοχοποιούν και τον Αναστάσιο!

alvanos ar2
Σε πρωτοφανείς προκλήσεις, σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας, και με την απόλυτη ανοχή του Αλβανικού κράτους, προχώρησε ο γνωστός, ακραίος εθνικιστής Ταχίρ Βέλιου... Από το επίπεδο της γραφικότητας, έχει περάσει πλέον σ’ αυτό της επικινδυνότητας, ενώ για πρώτη φορά, στοχοποιεί τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο...
Στις προκλήσεις των τελευταίων δύο ημερών, δεν υπάρχει καμία αντίδραση εκ μέρους του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο για μία ακόμη φορά δείχνει πολύ καθυστερημένα αντανακλαστικά σε ότι αφορά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόεδρος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, δεν έχει διστάσει να δηλώσει ακόμη και σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ότι όνειρό του είναι να σηκώσει την Αλβανική σημαία στην Πρέβεζα, το τελευταίο διήμερο όργωσε στην κυριολεξία τον χώρο όπου ζει η Ελληνική μειονότητα.
Σε αρκετά χωριά, όπως στο Μουρσι, την Λειβαδιά, αλλά ακόμη και στο Αλύκο, κατέβασε τις ελληνικές σημαίες και τις κατέστρεψε... Σε άλλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ηλικιωμένων, τρομοκράτησε όσους δεν μπορούσαν να του απαντήσουν στην Αλβανική γλώσσα, την οποία δεν γνωρίζουν και εκτόξευσε απειλές κατά αυτών που έχουν καταλάβει εδάφη της Αλβανίας!!!
alvanos arxiepiskopos
Σε νέες απειλές και προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της μειονότητας, προχώρησε και μέσα από το στρατιωτικό φυλάκιο της Επισκοπής, από δομή δηλαδή που ανήκει και διοικείται από το επίσημο Αλβανικό κράτος, χωρίς και στην περίπτωση αυτή να υπάρξει έστω μία τυπικά καταδίκη.
ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Για πρώτη φορά ο Ταχίρ Βέλιου στοχοποιεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ».
alvanos ar1
Ζητά από την Αλβανική πολιτεία να τον χαρακτηρίσει persona non grata, καθώς, όπως αναφέρει, έχει καταλάβει βίαια τον θρόνο και τον διατηρεί για την αναβίωση των ελληνικών σοβινιστικών σχεδίων!!! Συνάμα τον κατηγορεί για... εξελληνισμό του νότου της Αλβανίας, της περιοχής δηλαδή όπου από αιώνες κατοικούνταν από Έλληνες.
Και η πρόκληση αυτή, η οποία ξεφεύγει από το επίπεδο της γραφικότητας, όπως άλλωστε και όλη η περιοδεία στα μειονοτικά με στόχο την τρομοκράτηση του πληθυσμού, μένει προς το παρόν αναπάντητη από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ δεν έχει προκαλέσει καμία αντίδραση και στα Τίρανα.
Σημειώνεται δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με την κατάσταση να είναι ήδη τεταμένη.
Οι νέες προκλήσεις του Ταχίρ Βέλιου προκάλεσαν την αντίδραση της Ομόνοιας, η οποία με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τόσο τις ενέργειές του όσο και την προκλητική αδιαφορία των αλβανικών αρχών και τονίζει ότι «η ελληνική σημαία θα κυματίζει παντού, εκεί όπου το επιτρέπει ο νόμος και οι καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: