Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Οι Αλβανικοί εθνικοί μύθοι


Image result for μεγάλη αλβανία
Η έξαρση του εθνικισμού τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα αλλα και και η επαφή μου με Αλβανούς μετανάστες, με οδήγησαν να ασχοληθώ με την αλβανολογία. Συνειδητοποίησα πως ο αλβανικός εθνικισμός δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απο τον αντίστοιχο ελληνικό όσον αφορά μεγαλοϊδεατισμό, αίσθημα ανωτερότητας, έντονο αίσθημα διαχωρισμού απο τους γύρω λαούς αλλα και ρατσισμό ο οποίος διοχετεύεται ύπουλα μέσω της εθνικής ιδεολογίας. Δυστυχώς αυτός ο εθνικισμός μεταδίδεται ακόμα και στους,κατα τα άλλα, φιλήσυχους αλβανούς μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.

Συνειδητοποίησα επίσης πως ο μέσος Ελληνας δεν γνωρίζει τίποτα για τον συγκεκριμένο λαό, παρά τα 25 χρόνια συμβίωσης με μεγάλο αριθμό μεταναστών, ενώ σε ιστορικό και κοινωνικό επίπεδο οι αλβανοί αντιμετωπίζονται σχεδόν πάντα με απαξίωση. Παρακάτω θα παρουσιάσω τους βασικούς αλβανικούς εθνικούς μύθους και στην συνέχεια θα επιχειρήσω κάποια κριτική σε αρκετούς απο αυτούς. Χρησιμοποιώ τον όρο "εθνικοί μύθοι" όχι γιατί δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε μερικούς απο αυτούς, αλλά γιατί συνήθως είναι εκλαϊκευμένες, γενικόλογες και ανακριβείς τοποθετήσεις, που απευθύνονται κυρίως σε απλοϊκούς ανθρώπους, συνήθως χαμηλής παιδείας, και έχουν σαν σκοπό να τονίσουν το αίσθημα της υπεροχής αλλα και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα του λαού τους στην περιοχή.

Υγ. Παρακαλούνται οι Ali al Yunani και Μαριος Δημόπουλος να μην κοπιάρουν τα γνωστά σεντόνια που έχουμε δεί σε αλλα νήματα. 


Οι Αλβανικοί εθνικοί μύθοι

1) Οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στην περιοχή τους και απόγονοι των αρχαίων Πελασγών. Μόνο η μοναδικότητα της αλβανικής γλώσσας μπορεί να ετυμολογήσει πολλά απο τα μυθολογικά ονόματα και τοπονύμια της αρχαίας Ελλαδας. Συνεπώς η λεγόμενη αρχαία ελληνική ιστορία είναι απλά μια νοηματική διαστρέβλωση της αλβανοπελασγικής. Οι Ελληνες κλεβουν την ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων αλβανων. Οι αλβανοί ταυτίζονται και με τους Ιλλυριούς.Οι αρχαίοι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες ήταν επίσης αλβανοιλλυριοι, συνεπώς ο Πύρρος και ο μέγας Αλέξανδρος ήταν επίσης Αλβανοί. Η καταγωγή των αλβανών απο τους Ιλλυριούς υποστηρίχτηκε απο πολλούς μελετητές και λίγοι την αμφισβήτησαν μέχρι σήμερα. Αντίθετα η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων αμφισβητείται σχεδόν απο όλους, ακόμα και απο Ελληνες ιστορικούς και διανοούμενους.

2) Ο αλβανικός εθνισμός είναι φυσικός και λαϊκός γιατί βασίστηκε στον θεσμό της φάρας. Η αλβανοί είναι "καθαροί" φυλετικά και πολιτισμικά και εχουν ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία. Αντίθετα οι Ελληνες είναι ενα χριστιανικό συνονθύλευμα που αφωμοίωνε πληθυσμούς και κουλτούρες. Επισης οι Αλβανοί εχουν ευρωπαϊκα χαρακτηριστικά ενώ πολλοί Ελληνες είναι "γύφτοι" και μοιάζουν με ασιατες, αφρικανους και Τούρκους. 

3) Οι αλβανοί είναι ελεύθεροι με την θρησκεία. Ο Αλβανός πάντα ήταν πρώτα Αλβανός.

4) Αλβανός θα πει "ελεύθερος" και αγωνίζονταν πάντα με το σπαθι στο χέρι για την ελευθερία. Ο Σκεντέρμπεης είναι το σύμβολο των αγώνων του έθνους και της ενότητας του. Οι αλβανοί μέσω του Σκεντερμπεη δίδαξαν ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις αξίες του εθνικισμού πριν τις ανακαλύψουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

5) Το 40% των Ελλήνων είναι "παιδιά των Αλβανών" (αρβανίτες). Τα αρβανίτικα ήταν η γλώσσα του 1821 ενω τα πορτρέτα των περισσότερων ηρώων τονίζουν τα αλβανικά χαρακτηριστικά τους. Δυστυχώς η πλύση εγκεφάλου του ελληνικού κράτους και τα συμφέροντα της ορθόδοξης εκκλησίας και της Αγγλίας, τους απέκοψαν απο την αλβανική τους ταυτότητα. Τα αδέρφια μας οι αρβανίτες κάποια στιγμή θα αφυπνιστούν και θα ενωθούν μαζί μας.

6) Η Ηπειρος ουδέποτε ήταν ελληνική. Απο την εποχή του βασιλιά μας Πύρρου μέχρι την εποχή που το φασιστικό ελληνικό κρατος έδιωξε και κατέσφαξε τους Τσαμηδες. Μεχρι τον 20ο αιώνα κατοικούσε ένας συμπαγής αλβανικός πληθυσμός με εξαίρεση κάποιους θύλακες ελληνόφωνων ορθόδοξων και ελληνιζόντων Βλαχων. Το ελληνικό κρατος πριν 100 χρόνια έφτιαξε τον μύθο της Β.Ηπείρου χρησιμοποιώντας κάποιους ελληνόφωνους ορθόδοξους και με την πίεση των μεγαλων δυνάμεων ανάγκασε την Αλβανία να υπογράψει το σύμφωνο της ανεξαρτησίας της. Το δε Κόσσοβο ήταν ανεκαθεν αλβανική γη.

7) Οι Αλβανοί ιστορικά, "έχουν περάσει πολλά" απο Ελληνες και Σέρβους. 

Μικρότερης εμβέλειας εθνικοί μύθοι:

8 ) Ο μέγας Ναπολέων ήταν Ιταλο-αρμπερέσης, όπως και ο Γκαριμπάλντι. Ο Μουσταφά Κεμαλ Ατατουρκ ήταν Αλβανος από πατερα. Ακόμα και σήμερα στην Τουρκία η αφρόκρεμα της ηγεσίας και της Άμυνας είναι Αλβανοί. Ολα αυτά δείχνουν την ισχύ του αλβανικού γονιδίου.

9) Οι αλβανοί δεν ειχαν ποτέ ομοφυλόφυλους! (λολ)

10) Οι αλβανοί έχουν την παράδοση της Μπέσας (τιμή). Αντίθετα Ελληνες και Σέρβοι δεν έχουν καμιά φυσική ηθική.

11) Οι αλβανοί μετανάστες μαθαίνουν γρήγορα ξενες γλώσσες λόγω της ευφυίας και της μοναδικότητας της γλώσσας τους. Tα αλβανόπαιδα είναι οι καλύτεροι μαθητές στην Ευρώπη.

12) Η Αλβανία θα ήταν Ελβετία, αλλα δυστυχώς δεν έχουμε καλούς πολιτικούς και "κράτος". (χμμμ, κατι μου θυμιζει αυτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: