Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Τα χρώματα της Ελλάδας στα Τίρανα», υπό τον Κρίστο Χάσα-ΦΩΤΟ

«Τα χρώματα της Ελλάδας στα Τίρανα», υπό τον Κρίστο Χάσα-ΦΩΤΟ
Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής μικρών ζωγράφων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας στην Αλβανία
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Αλβανική πρωτεύουσα –τα Τίρανα– η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού τμήματος ανηλίκων της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Για την πραγματοποίηση της έκθεσης συνέβαλε καθοριστικά ο ζωγράφος και δάσκαλος των εικαστικών τμημάτων της βιβλιοθήκης, κ. Κρίστο Χάσα.
Τον Δήμο Ήλιδας, ο οποίος ήταν συνδιοργανωτής της έκθεσης μαζί με τους δήμους Τιράνων και Γκράμς Αλβανίας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος. Μάλιστα, ο κύριος Μανωλόπουλος μετά τον χαιρετισμό του παρέδωσε τιμητικό έπαινο στον κύριο Χάσα, για την πολυετή προσφορά του στην Αμαλιάδα και την πρωτοβουλία του να μεταφέρει την έκθεση μετά έργα των μικρών ζωγράφων στην γείτονα χώρα.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Τιράνων παρουσιάζονται 120 έργα ζωγραφικής φτιαγμένα από 47 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών της Ομάδας Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία.
Η θεματολογία των έργων είναι πλούσια με θέματα κυρίως από τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα της ζωής στην Ελλάδα, έτσι όπως μοναδικά τα συλλαμβάνει με την φαντασία του το κάθε παιδί.
Στην ομάδα συμμετέχουν άτομα από διάφορες γωνιές του Νομού που ως κοινό τους έχουν την αγάπη τους για την τέχνη της ζωγραφικής. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη και την Συμφιλίωση των δύο λαών, κάτι που πρεσβεύει με το έργο του στην χώρα μας και ο ίδιος ο καλλιτέχνης και καθηγητής εικαστικών, Κρίστο Χάσα.

Πηγή:ilia24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: