Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Avionët nga Greqia e Italia nisin fluturimet për shuarjen e zjarreve në jug

Shqipëria i është drejtuar zyrtarisht për ndihmë Qendrës së Koordinimit të Emergjencave në Bruksel për ë menaxhuar situatën e krijuar nga zjarret në vend.
Kjo gjë konfirmohet nga zyra e shtypit e kësaj qendre, e cila e kontaktuar nga Top Channel ka pohuar kërkesën e mbërritur për ndihmë nga Shqipëria, e cila është përfshirë në Mekanizimin e Mbrojtjes Civile të BE-së.

Zyra e shtypit konfirmoi nisjen e dy avionëve nga Korfuzi. Qendra e Emergjencave konfirmon se numrin shumë të lartë të zjarreve në vendet fqinje dhe një Europën Lindore dhe thotë se situata ne shume shtete është e mbingarkuar me fikjen e zjarreve të tyre.

“Qendra e Koordinimit të Emergjencave është në kontakte të vazhdueshme me vendet anëtare për ofrim asistence”, thuhet në përgjigjen e ardhur për Top Channel. Po ashtu, bëhet e ditur se BE-ja i ka ofruar Shqipërisë sistemin e hartave të Satelitit Copernicus, në mënyrë që të bëhet një vlerësim i dëmeve të shkaktuar nga zjarret.

Por ndërkaq, situata e rënduar për shkak të zjarreve në vend ka bërë që ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati t’i telefonojë për ndihmë homologut grek Nikos Kotzias.

Burime nga Ministria e Jashtme bëjnë me dije se Bushati ka siguruar mbështetje nga homologu grek dhe dy avionë u nisën nga Korfuzi për të ndihmuar njësitë shqiptare që po luftojnë me flakët në jug të vendit. Gjithashtu, ministri Bushati i ka kërkuar ndihmë edhe homologut italian, Angelo Alfano, i cili po ashtu i është përgjigjur pozitivisht kërkesës për ndihmë.

Ai ka siguruar se një avion do të vijë nga Pulja për të ndihmuar Emergjencat Civile në shuarjen e zjarreve.

..........
Një pyetje kemi: Pse nuk vjen Erdogani me avion që të ndihmojë Shqipërinë? Pse nuk kërkon ndihmë andej? Grekët qënkan të mirë që ndihmojnë për shuarjen e zjarreve ndërsa pa ndalim propaganada antigreke, si nga Kryeministri, si nga ky kanal i zënë keq nga e vërteta, kumbon dhe ndikon tek njerëzit duke krijuar armiqësi jo reale me një shtet që ka ndihmuar Shqipërinë më tepër se çdo shtet tjetër në botë. 
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: