Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Την επιστροφή του καθεστώτος βίζας για τους Αλβανούς στην ΕΕ ζητάει η Ολλανδία

Οι ολλανδικές αρχές επιδιώκουν την αποκατάσταση του καθεστώτος βίζα για αλβανούς πολίτες, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία τους στο χώρο Σένγκεν.
Η Ολλανδική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, έχουν συντάξει μια έκθεση, που αποτυπώνει την υπερβολική αύξηση της εγκληματικότητας, από Αλβανικές συμμορίες στην χώρα που είναι η αιτία που οδηγεί σε ένα τέτοιο αίτημα.
Η ολλανδική αστυνομία σε συνεργασία με την ολλανδική Εισαγγελία, συμβούλευσε την κυβέρνηση, να αποκαταστήσει την υποχρέωση θεώρησης βίζας για όλους τους πολίτες της Αλβανίας στον χώρο Σένγκεν. Αυτό επιβεβαιώνει ένα σημείωμα Εσωτερικών υποθέσεων που περιγράφει η εν λόγω έκθεση, η οποία εστάλη στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, η ολλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του έγγραφου και ανέφερε ότι, ο αριθμός των υπόπτων, αλβανικής καταγωγής που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις κατά τη διάρκεια ενός έτους έχει διπλασιαστεί, ωθώντας τη ανάγκη για πιο σκληρά μέτρα.
Οι Αλβανοί κακοποιοί στην Ολλανδία έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, όπου δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρήματος και την εμπορία ανθρώπων. Για την ολλανδική αστυνομία και τους εισαγγελείς, ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι η επιστροφή της υποχρέωσης έκδοσης θεωρήσεων έτσι ώστε οι πολίτες της Αλβανίας να μην εισέρχονται ελεύθερα στο χώρο Σένγκεν.
Θα είναι η ολλανδική κυβέρνηση που θα αποφασίσει σχετικά με μια τέτοια κίνηση, εξετάζοντας μέχρι στιγμής την έκθεση.
 Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: