Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ: Πίσω από τον ήλιο θα κρυφτεί ο Γιώργος Γκόρος

Πίσω από τον ήλιο θα κρυφτεί ο Γιώργος Γκόρος και η συμμορία του για να υπογράψουν την καταστροφή της Χιμάρας.
Στις 28 Οκτωβρίου του 2016, 19 ειδοποιητήρια εστάλησαν σε Χιμαραίους ενημερώνοντάς τους να εκκενώσουν τις περιουσίες τους εντός 5 ημερών ώστε να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του "νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου". Μετά από κινητοποιήσεις του λαού της Χιμάρας οι οποίες συντονίστηκαν από την τοπική ηγεσία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ καθώς και με την συνεργασία συλλόγων των αποδήμων Χιμαραίων, ήρθε το πόρισμα του Αλβανού Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο δικαίωσε τους Χιμαραίους έναντι των αρπακτικών των Τιράνων. Είναι χαρακτηριστικό των καθεστωτικών πρακτικών που εφαρμόζονται σε βάρος του ελληνισμού της Χιμάρας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν θεώρησε αναγκαίο να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του. Ένα τελεσίγραφο 5 ημερών θεώρησε ότι είναι αρκετό αφού δεν αντιμετωπίζει τους Έλληνες της Χιμάρας ως πολίτες αλλά ως υποδούλους. Μία από τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για την εφαρμογή του ρυθμιστικού σχεδίου, είναι η αποδοχή του από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχεται από τον ίδιο.
Με την ανάδειξη του θέματος, οι κρατικές αρχές εκτέθηκαν αλλά χωρίς να πτοηθούν, προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού με την προκαθορισμένη επικύρωση του σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 25 Αυγούστου σε τουριστικό κατάστημα λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Χιμάρας. Η συνεδρίαση είχε ανακοινωθεί πως θα είναι ανοικτή στο κοινό και ήταν προγραμματισμένη παρουσίαση του ρυθμιστικού σχεδίου από εκπρόσωπο της εταιρείας που το εκπόνησε.
Πλήθος Χιμαραίων παρευρέθησαν στον χώρο της συνεδρίασης, αλλά ο δήμαρχος Γκόρος, επιστράτευσε τις δυνάμεις της δημοτικής και της κρατικής αστυνομίας ώστε να αποτρέψει την είσοδο στους κατοίκους που δεν είναι σύμφωνοι με την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου.
Τότε ξεκίνησε η διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε.
Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ καθεστωτικών πρακτικών εκφοβισμού, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους που έπεσαν θύματα βίας από τα όργανα του δημάρχου, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της Ομόνοιας στην Χιμάρα Διονύσιος-Φρέντης Μπελέρης, εκλήθησαν μέσα στο σαββατοκύριακο να παρουσιαστούν στην αστυνομία.
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας Κ. Μπέγιας, ενημέρωσε χθες τα μέλη του ΔΣ πως σύμφωνα με παραγγελία του δημάρχου Γκέργκι Γκόρου, η "αναβληθείσα" συνεδρίαση με σκοπό την υπογραφή του ρυθμιστικού σχεδίου που ορίζει την κατεδάφιση 19 ιδιοκτησιών Ελλήνων Χιμαραίων και την απαλλοτρίωση μη δομημένων εκτάσεων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο χωριό Κούτσι.
Δηλώνουμε πως όπως προκύπτει από τα παραπάνω:
Η επιλογή ενός ορεινού, μουσουλμανικού χωριού το οποίο απέχει πάνω από δύο ώρες οδικώς από την Χιμάρα και είναι προσβάσιμο μόνο με 4χ4 οχήματα, για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης δεν μοιάζει τυχαία αν αναλογιστούμε επίσης ότι αποτελεί εκλογικό προπύργιο των σοσιαλιστών και του δημάρχου Γκόρο.
Απέναντι από τον λαό της Χιμάρας, τα δίκαια αιτήματά του και τον δημοκρατικό του αγώνα βρίσκεται συντονισμένη η καθεστωτική μηχανή της οποίας ηγείται ο Αλβανός πρωθυπουργός και στην οποία συμμετέχει ο γενίτσαρος δήμαρχός μας Γκέργκι Γκόρος και τα προερχόμενα από την Χιμάρα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τον στηρίζουν.
Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι ένα σημαντικό μέρος του ευρύτερου σχεδιασμόυ για την νέα Χιμάρα όπως τον εξήγγειλε ο Αλβανός πρωθυπουργός το 2014.
Η στημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσει εν όψει του διεθνή παράγοντα την υφαρπαγή περιουσιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι είναι γηγενείς κάτοικοι της Χιμάρας, Έλληνες στην καταγωγή και την συνείδηση.
Ο αδιάκοπος και αντίξοος αγώνας του λαού της Χιμάρας έχει συντελέσει ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις πίσω από τα περίφημα "σχέδια ανάπτυξης", οι οποίες δεν είναι άλλες από την αποδυνάμωση του ντόπιου στοιχείου και την εκμετάλλευση άνευ κόστους της μοναδικής περιοχής στην αλβανική επικράτεια που έχει τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική.
Αναλογιζόμενοι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αντίστασης στην μηχανή του καθεστώτος, παίρνουμε δύναμη για την συνέχεια. Δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες οι επιθετικές τους ενέργειες. Τα "έργα" τους υλοποιούνται με χρήματα των ευρωπαϊκών φορέων στους οποίους έχουμε ήδη απευθυνθεί στοιχειοθετώντας τα δίκαιά μας.
Η συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου πραγματοποιείται για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η Αλβανία είναι πραγματική δημοκρατία που αξίζει την βοήθεια και την συμμετοχή της στους ευρωπαικούς θεσμούς. Πίσω από τον ήλιο θα κρυφτούν αλλά πίσω από το δάχτυλό τους δεν θα τα καταφέρουν. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: