Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Γιατί συνεχίζουν να σβήνουν φωτιές τα Ελληνικά «PZL»…Στην χώρα των ΑλβανοΤσάμηδων;

IMG_0723
Η Ελλάδα εξακολουθεί να συνδράμει παρά τις δικές της φωτιές ,την Αλβανία με δύο αεροσκάφη τύπου “PZL” από την Αεροπορική Βάση της Κέρκυρας για δεύτερη ημέρα.
Σημειώνεται επίσης, ότι η χώρα μας προσέφερε και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο οι αλβανικές Αρχές ενημέρωσαν ότι η μορφολογία του εδάφους στις περιοχές που πλήττονται δεν επιτρέπει να επιχειρήσουν τέτοιου είδους μέσα.
Σύμφωνα με τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας της Αλβανίας, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στις νότιες περιοχές της χώρας δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.
Μάλιστα, η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, των υψηλών θερμοκρασιών και της ορεινής τοπογραφίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο αίτημα της Αλβανίας προς στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για αποστολή εναερίων μέσων, η χώρα μας είναι η μόνη που ανταποκρίθηκε παρά τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει σε εναέρια μέσα δεδομένου του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που εκδηλώνονται.
Αγανάκτηση όμως καταγράφεται στα χωριά της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου με τους Ακρίτες μας να αναρωτιούνται γιατί τους βοηθάμε ,αφού και μας κατακλέβουν και μας δεν μας χωνεύουν παρά όσα καλά τους κάνουμε !
Η αγανάκτηση είναι και στα μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου ,αφού η πρόσφατη κατεδάφιση των σπιτιών τους ,έχει κάνει το ποτήρι να ξεχειλέισει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: