Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ju keni për të dëgjuar të thërresin, nga njëra anë në tjetrën, "përndjekje"!

Image result for αυγουστίνος καντιώτης
Unë nuk do gjendem në jetë, do gjendem në varr, do gjenden në jetën tjetër.
Ju keni për të dëgjuar të thërresin, nga njëra anë në tjetrën, <<përndjekje>>.
Episkop i moshuar siç jam, gjendem në fundin e jetës time tokësore mbas shumë peripecish dhe vështirësish prej 40 vitesh në atdheun tonë, po ju këshilloj, o bij/a të mi:
Nëse vjen një kohë ku do dëgjojmë dhe ne jo në teatër por në realitet, <<përndjekje!>> dhe të dëgjohet fjala <<përndjekje>> kundra besimtarëve të krishterë’ mos u merakosni, mos kini frikë.
Unë nuk do jem në jetë gjatë asaj kohe, do gjendem nën varrin, do gjendem në jetën tjetër. Ju keni për të dëgjuar të thërresin nga njëra anë në tjetrën, <<përndjekje>>.
Dhe kishat dhe priftërinjtë dhe episkopët do e zhdukin Ungjillin, për t’u predikuar një “ungjill” i ri. Dhe ajo që po ndodh në Shqipëri dhe në vende të tjera të largëta, do të ndodhë dhe në Greqi – po profetizoj.
Mirpo një gjë të dini mirë fare se nuk kanë për të triumfuar ateistët, por besimtarët. Në armët dhe në gjunjë. Sepse do vijë koha ku do ndodhi shkretëtimi. Atëhere ju, ku do mblidheni për të dëgjuar fjalë të krishtere? Është dhe kjo një dhuratë.
- Çfarë duhet bër, jerond, që të mos na zëri frika dhe paniku gjatë atyre ditëve të vështira?
- Jo, jo, nuk duhet të na zëri paniku. Të kemi guxim, por nuk duhet treguar, por të presim momentin e duhur për ta treguar. Sepse nëse dikush shfqaq guximin e tij në çastin e duhur, ka rëndësi të madhe. Ndeshuni pra në ndeshjen e mirë dhe një ditë do takohemi në qiejt. Atje do të ndodhë takimi i gjithë besimtarëve.
Do TRIUMFONI! Ekziston Kisha dhe do vazhdojë të ekzistojë në jetë të jetëve sepse themelues i Saj është Krishti. Uroj të mbani të ndezur brenda jush lambadhën e besimit. Të jeni dritë për këtë botë. Brenda errësirës që ekziston, ju bijtë e mi, sado pak të mbeteni me Krishtin të mos kini frikë, do fitoni. Nëse akoma dhe nëna jote dhe ati yt të të mohojnë duke mbetur ti vetëm në gjithë qytetin apo fshatin tënd, mos u frikëso. Dhe nëse e gjithë shoqëria-komuniteti gjunjëzohet përpara djallit, ti mos u gjunjëzo dhe ti i vetmi do jesh ai që do fitosh. E them dhe e theksoj. Shumë shtete mund të gjunjëzohen’ por qyteti që është lyer me gjakun e martirëve dhe të heronjve, nuk ka për t’u gjunjëzuar kurrë. Në damarët e të vegjëlve dhe të mëdhenjve qarkullon gjakë martirësh. Do qëndrojmë këshjellë e Krishtit dhe do tregojmë dhe njëherë tjetër akoma për inat të demonëve (dhe të shërbëtorëve të tyre), se Krishti nuk vdiq por rron në jetë të jetëve.
Mitropoliti i Follorinës At AVGUSTIN KANTIOTIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.