Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Η περιουσία του Ιλλύρ Μέτα ξεπερνά τα 4 δις δολάρια -Pasuria e Ilir Metës i kalon 4 miliardë dollarë


Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα:
«Η πολυτελή κατοικία του Ιλλύρ Μέτα με 11 τουαλέτες και 2000 τμ αυλή. Οι φοίνικες στην αυλή του μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο. Μόνο τα έπιπλα του στοιχίζουν πάνω από 400.000 ευρώ.  

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΛΣΙ αντιτάσσεται στην εφαρμογή της δικαστικής μεταρρύθμισης και του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων.

Χωρίς να αναφέρουμε λεπτομέρειες η περιουσία ο πρώην πρόεδρος του ΛΣΙ και νυν πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας διαθέτει μια περιουσία που ξεπερνά τα 4 δις δολάρια. Ποσό που έχει επιβεβαιωθεί από τους διεθνής παράγοντες, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.


Το γνωστό κομμάτι η αλλιώς η κορυφή του παγόβουνου, είναι μόνο η εξοχική του κατοικία σ’ έναν από τους πιο γνωστούς κόλπους κοντά στο Δυρράχιο, το κόστος της οποία ξεπερνά κατά πάρα πολύ το μισθό του και τις γυναίκας του για πολλά συναπτά έτη. Χωρίς να υπολογιστεί εδώ το διαμέρισμα στα Τίρανα, οι πολυκατοικία στα περίχωρα των Τιράνων, οι εξοχικές κατοικίες στην Αλβανία και στο εξωτερικό, τα εργοστάσια παραγωγής ρούχων, εργαστήρια μαρμάρων , οικοδομικών υλικών, στην Αλβανία και αλλού στο κόσμο και φυσικά το ρευστό στις Τράπεζες της Μάλτας, Κύπρου, Αγγλίας και μετοχές σε εταιρίες offshore

Ετοίμασε και μετέφρασε με πληροφορίες από την εφημερίδα ΙΜΠΑΚΤ, Πελασγός Κορυτσάς    
Vila luksoze e Ilir Metës me 11 WC dhe 2000 m2 oborr. Palmat u sollën me helikopter. Vetëm mobilimi mbi 400 mijë euro.
Ja pse kundërshton Vettingun kreu i LSI: Kërkon të mbrojë pasuritë e deklararuara dhe të padeklaruara
Deklarata e Luan Ramës, që sot u zgjodh njëri ndër nënkryetarët e LSI, se PS është parti e të pasurve dhe zhvendosur djathtas, dhe se LSI mbron shtresat e varfëra dhe është e majta e vërtetë, ka shkaktuar jo vetëm habi por dhe humor.
Pasi, pa hyrë shumë në detaje tek kupola që drejton LSI, por vetëm duke u përqëndruar tek Ilir Meta kreu i LSI, ai ka të verifikuar mbi 4 miliardë dollarë pasuri. Shumë kjo që është e “certifikuar” dhe tek partnerët tanë ndërkombëtarë, SHBA dhe BE.
Vetëm pjesa e dukshme, apo maja e “Ajzbergut” është në këtë shumë marramandëse, duke treguar pasurinë përrallore të të “majtit të vërtetë” Ilir Meta, njeriut që sipas Luan Ramës përfaqëson shtresën e majtë apo të varfër. Prandaj nënvizojmë se nuk ka nevojë të zhytesh më larg për të parë se cilët deputetë apo politikanë i prek procesi i dekriminalizimit që është implementuar kohë më parë por që asgjë nuk ka nxjerrë në ditë. Nuk ka asnjë mëdyshje për të gjykuar se pse Ilir Meta është kundër reformës në drejtësi, kundër implementimit të ligjit të “Vettingut” apo dhe kundër Ramës dhe ndërkombëtarëve. Po të bësh inventarin e vetëm një vile që ka në Lalz, e tejkalon pagën e tij dhe bashkëshortes për vite e vite me radhë. Pa hyrë më tej tek pallati pesëkatësh në Tiranë-Bllok, pallati marramendës në Tiranë-Kodra e Diellit, resortet turistike në Shqipëri dhe jashtë vendit, kompanive fason, inerteve, mermerit, kromit apo dhe të ndërtimit në Shqipëri dhe shumë vende të botës, por dhe llogarive rrjedhëse në Maltë, Qipro, Angli dhe zonat offshore.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.