Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Νταβούτογλου: Στην Τουρκία υπάρχουν 80 εκατομμύρια …Αλβανοί!

«Νταβούτογλου: Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί είναι μια οικογένεια»
Lexoni në shqip duke klikuar këtu


Μετά τη διάλεξη που πραγματοποίησε  στο Πανεπιστήμιο του Τέτοβο, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου,  αναφέρθηκε στην υποστήριξη του τουρκικού κράτους προς τους Αλβανούς και στις τουρκο-αλβανικές σχέσεις.Ο Νταβούτογλου, είπε ότι όταν μιλάμε για τουρκο-αλβανικές σχέσεις, ο κόσμος πιστεύει ότι πρόκειται για δύο πλευρές. 


«Δεν είναι έτσι!»


«Οι Αλβανοί και οι Τούρκοι είναι ένα. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο πλευρές μεταξύ των αδελφών», δήλωσε ο Νταβούτογλου.


Είπε, επίσης, ότι οι Αλβανοί, δεν είναι μόνοι και πρέπει πάντοντε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν 80 εκατομμύρια Αλβανοί που ζουν στην Τουρκία!

«Οι Αλβανοί ζουν σε έξι χώρες. Αυτό δεν είναι απολύτως σωστό.  Υπολογίζονται ότι 80 εκατομμύρια Αλβανοί ζουν στην Τουρκία», δήλωσε ο Νταβούτογλου, εξομοιώνοντας τους Τούρκους με τους Αλβανούς.


Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Τέτοβο, ο Νταβούτογλου έλαβε δώρα από τους εκπροσώπους του ιδρύματος. Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας θα συνεχίσει  την επίσκεψή του στο Τέτοβο με την επίσκεψή του στο Τζαμί Λάρμε, όπου θα πάει για προσευχή το μεσημέρι της Παρασκευής.


(Στοιχεία από infoshqip.com)
--
               


Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: