Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Η περίπτωση Αντετοκούμπο και οι αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα! - Rasti Antetokoumpo dhe emigrantët shqiptarë në Greqi!

Image result for αντετοκούνμπο
Image result for αντετοκούνμπο

Ο Γιάννη Αντετοκούμπο, έχει καταγωγή από Αφρική, συγκεκριμένα από Νιγηρία.
Μεγάλωσε μαζί με τον αδερφό του και την οικογένεια του στην Ελλάδα. Μεγάλωσε με αρχές και ιδανικά και με μια καρδιά που αγαπάει την Ελλάδα αυτός και η οικογένεια του τόσο πολύ που όταν παρουσιάστηκε στην ομάδα του NBA Milwaukee Bucks  κρατούσε Ελληνική σημαία. Δηλώνει έλληνας και μαζί με τον αδερφό του όχι μόνο το δηλώνουν με τα λόγια αλλά και στην πράξη. Πρόσφατα έχασε τον πατέρα του και η ομάδα του Milwaukee Bucks του έγραψε τα συλληπτήρια στα ελληνικά. Τόσο πολύ έχουν περάσει στους άλλους πως αγαπούν την Ελλάδα με όλο του το είναι .
Ερχόμαστε τώρα στα αλβανόπουλα που ζουν στην Ελλάδα. Αν και στην Ελλάδα τους δόθηκαν οι ευκαιρίες και όλα όσα δεν είχαν και δεν θα μπορέσουν να έχουν στην Αλβανία. Διέπρεψαν και σπούδασαν και καλά έκαναν, άλλοι άνοιξαν επιχειρήσεις και πλούτισαν. Με τα λεφτά που κέρδισαν (με τον ιδρώτα τους θα πεί κάποιος, ας δουλέψουν στην Αλβανία να δείτε τι θα πάρουν με τον ιδρώτα τους). Κανένας όμως δεν έκανε αυτό που έκανε ο Γιάννης και πολλοί άλλοι, όχι μόνο αυτό ,αλλά πολλοί είναι τόσοι αγνώμονες και αχάριστοι. Πρώτοι είναι οι πολιτικοί της χώρας με αρχηγό τον Ε Ραμα που δεν έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί πως αν δεν ήταν η Ελλάδα αυτός θα ζούσε σε χειρότερη χώρα από αυτό που τώρα το παίζει πρωθυπουργός. Τα ΜΜΕ και όλοι αυτοί που για διάφορους φανταστικούς λόγους φωνάζουν εναντίων της Ελλάδας και σπέρνουν μίσος είναι απλώς αχάριστοι και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον αχάριστο και τον αγνώμονα.
Jani Antetokoumpo sot është një prej yjeve të NBA-it dhe skuadrës Milwaukee Bucks. Ka prejardhjen nga Afrika dhe më konkretisht nga Nigeria. U rrit me vëllain dhe familjen e tij në Greqi. Atje u stërvit, atje u rrit dhe ju dhanë mundësitë që ai të bëhej ky që është sot. Këtë fakt ai nuk e harron kurrë, sepse mori idealet por dhe principet e duhura për tu bërë një njeri me gjithë kuptimin  e fjalës. Kaq shumë mirënjohës dhe kaq shumë e do ai dhe familja e tij Greqinë sa gjatë pranimit të tij në këtë skuadër të madhe ai mbante flamurin grek, u deklarua grek dhe bashkë me vëllain këtë deklaratë nuk e kanë vetëm fjalë por dhe vepra. Ditët e fundit ai humbi të atin dhe skuadra Milwaukee Bucks shkroi ngushëllimet për të dhe familjen në GREQISHT. Kaq shumë të qartë ja u ka bërë ai faktin që e do Greqinë dhe është atdheu i tij.
Tani le të vijmë tek shqiptarët që u pritën me krahët hapur. Patën mundësinë të rriten , të studiohen, të pasurohen, shumë mirë për ata që punuan me ndershmëri, e meritojnë (mgjth se puna nuk mjafton se nëse punon dikush në Shqipëri kurrë nuk do të kishte dhe as do të ketë dhe për 50 vjet ato sa i ofroi dhe i ofron Greqia). Bile ndërtuan dhe shtëpitë e tyre në Shqipëri për të mos thënë qytete të tëra . Vazhdojnë të punojnë e të përfitojnë lloj e lloj privilegjesh. (Një pjesë e konsiderueshme e tyre hynë në burg për shkak të krimeve të shumta por dhe ky fakt shtrembërohet duke akuzuar vendasit si racistë dhe jo duke pranuar realitetin e hidhur).  Por, asnjëri prej tyre nuk thotë një falenderim, ashtu si Jani. Askush nuk e mbron vendin ku jeton dhe ushqehet dhe ku ju dha mundësia të rritë fëmijët , ti studiojë, të marrë pashaportën për të udhëtuar gjetkë.  Politikanët dhe mediat për hiçmosgjë  dhe për arsye nga më fantastiket, sulmojnë dhe fyejnë Greqinë por askush nuk reagon nga ata që përfituan nga ai vend.   Askush nuk guxon të thotë: Ky vend më ka dhënë gjithçka dhe i jam mirënjohës.
Të gjithë vetëm e gjenë fajtor për gjithçka me në krye Kryeministrin E Rama i cili harron se do të qeveriste një vend shumë më të keq dhe pa të ardhme nëse nuk ishte Greqia fqinje.
Pra me pak fjalë, fatkeqësisht, nëse nuk janë mosmirënjohës atëhere janë fajtorë për mosmirënjohje të gjithë ata shqiptëar që nuk falenderojnë vendin që ju dha mundësinë që të jetojnë. Sigurisht që nuk ka asgjë më të keqe se mosmirënjohja  dhe shumë prej atyre që nuk reagojnë në këto situata ku kanë arritur marrdhëniet shqiptaro –greke dhe ndaj fajtorëve të këtyre situatave janë krye-mosmirënjohës.
Poshtë mesazhi i Skuadrës për ngushëllime në Greqisht. 
milwaukee2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1446) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (383) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (255) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (236) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) Κορυτσά-Korçë (120) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (104) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (46) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (39) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (35) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)